ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ (Δαμίγου Μαρίτα)

1)Είστε  αρνητική /θετική  με  τη χρήση μάσκας;

«Προσωπικά πιστεύω πως με το να κάνουμε χρήση μάσκας, πέρα από το γεγονός του ότι δείχνουμε πως νοιαζόμαστε για την υγεία, εμάς αλλά και του συνόλου, προστατεύουμε παράλληλα και τους συνανθρώπους μας».

2)Πως  θα παροτρύνατε  τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο;

«Μετά από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι ειδικοί για να φτάσει σε εμάς σήμερα ο σωτήρας μας, το εμβόλιο δηλαδή, το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να το προμηθευτούμε και να έχουμε έστω και μια στοιχειώδη ανοσία. Θα παρότρυνα τον κάθε συμπολίτη μου να πράξει με υπευθυνότητα, άλλωστε μην ξεχνάτε αδέρφια, για να πετύχουμε την ανεξαρτησία μας χρειάζεται να πατάμε στα πόδια μας, να είμαστε υγιείς».

3) Θα τηρήσετε  τον κατ “οίκον εγκλεισμό;

« Κατ’εμε ο κατ” οίκον εγκλεισμός συνδέεται άμεσα με τη φυλάκιση, καθώς μας απαγορεύεται η ελευθερία μετακίνησης και επικοινωνίας με τους κοντινούς μας ανθρώπους. Με θλίβει πραγματικά η κατάσταση αυτή, όμως οφείλω να συμμορφωθώ και να παραμείνω μέσα».

4)Πως  θα προσπαθήσετε  να βοηθήσετε  τους άπορους να αποκτήσουν μάσκες και αντισηπτικά;

«Είμαι διατεθειμένη να προσφέρω βοήθεια και «προμήθειες» σε οποιοδήποτε άπορο συνάνθρωπο μου, διότι όλοι αξίζουμε μια ευκαιρία στο να προστατευτούμε από αυτόν τον αόρατο εχθρό». 

5)Φαντάζεστε τον εαυτό σας  ηγέτη σήμερα;

« Θα μπορούσα άνετα να ηγηθώ της χώρας μου σε αυτές τις δύσκολες εποχές και αυτό το λέω επειδή θεωρώ τον εαυτό μου ικανό να εμψυχώσει, να καθησυχάσει αλλά και να ενδυναμώσει το λαό, γιατί αυτό χρειάζονται όλοι αυτή τη δεδομένη στιγμή».

6)Πως  θα  πείσετε τον κόσμο  να τηρήσουν τα μέτρα;

«Με το να τονίζουμε επανειλημμένα τις συνέπειες που θα έχει η ασυνέπεια μερικών ελαφρόμυαλων στο σύνολο, λογικό το θεωρώ να αρχίζουν να αλλοιώνονται αυτά τα περιστατικά».

7) Πως περνάτε το χρόνο σας  στον κατ΄ οίκον περιορισμό ώστε να μην στεναχώριεστε;

«Προσπαθώ να ξεχνιέμαι διαβάζοντας βιβλία, μαθαίνοντας για τον κόσμο και δοκιμάζοντας νέες ασχολίες έτσι ώστε να εντοπίσω κρυμμένα ταλέντα».

8)Σε τι επίπεδα σας έχει  «χτυπήσει » η κρίση ;

«Η κρίση αυτή με έχει επηρεάσει περισσότερο ψυχολογικά, καθώς συχνά πιάνω τον εαυτό μου να αναλογίζεται παλιές συμπεριφορές, σχέσεις και πράξεις μου. Ακόμα, νοσταλγώ καθημερινά την παλιά μου ρουτίνα, τις βόλτες, τα τοπία και τις υπέροχες συζητήσεις που κάνω με τους άλλους πρόσωπο με πρόσωπο».

9) Τι μέτρα θα πρέπει να λάβει η Ευρώπη για την αντιμετώπιση της πανδημίας;

 «Ο έγκυρος εμβολιασμός, η συχνή ενημέρωση τόσο των μέτρων αλλά και της κατάστασης της πανδημίας είναι μέτρα τα οποία χρειάζεται να ληφθούν για τη σωστή αντιμετώπιση του ιού».

10) Πως πιστεύετε ότι έχει επηρεάζει τους μαθητές  η πανδημία ;

«Οι μαθητές πρέπει να έχουν επηρεαστεί περισσότερο από όλες τις ηλικιακές ομάδες, για το λόγο του ότι η καθημερινή επαφή με δραστηριότητες, φίλους και δασκάλους είναι αναγκαία και αποτελεί μεγάλο κομμάτι της ζωής τους. Χρειάζονται ένα διάλειμμα από τα διαβάσματα για να διασκεδάσουν, συνεπώς κλείνοντας τους μέσα τους κόβουμε τον αέρα που αναπνέουν, βάζουμε παύση στις κοινωνικές τους συναναστροφές και τους φυλακίζουμε στις σκέψεις τους».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης