Χριστούγεννα στην Ελλάδα.

Χιονισμένο τοπίο (Πηγή: pixabay)
  • Η Αθήνα επιφυλάσσει μια μεγαλοπρεπή υποδοχή στα Χριστούγεννα. Οι κεντρικές πλατείες και οι δρόμοι πλημμυρίζουν από φώτα και μουσικές. Τα ξενοδοχεία, τα εμπορικά μαγαζιά αλλά και κάθε γωνιά στολίζονται καλαίσθητα με χιλιάδες λαμπιόνια. Η πλατεία Συντάγματος με το λαμπερό χριστουγεννιάτικο δένδρο, το καρουζέλ, και τις πολλαπλές εκδηλώσεις δίνει το ρυθμό σε όλη την πόλη. Ο Εθνικός Κήπος μετατρέπεται σε έναν ονειρικό χώρο μάθησης και δράσης που μαγεύει μικρούς και μεγάλους.

  • Στην Πάτρα τα παιδιά έχουν την τιμητική τους, αφού θα λατρέψουν το χριστουγεννιάτικο χωριό που στήνεται στο λιμάνι για να τους ταξιδέψει  στα πιο αγαπημένα παραμύθια.

  • Καλάβρυτα :Μια βόλτα  με τον οδοντωτό, περίπατοι στα σοκάκια της πόλης με βαθιές εισπνοές του αναζωογονητικού βουνήσιου αέρα, επίσκεψη στη Μονή της Αγίας Λαύρας και φυσικά σκι στις πλαγιές του Χελμού, είναι μερικά από όσα μπορείτε να κάνετε στην ιστορική πόλη.

  • Όπως όλες τις εποχές έτσι και τα Χριστούγεννα το Πήλιο μαγνητίζει τους επισκέπτες του με τη παραδείσια ομορφιά του. Ντυμένο στα λευκά προσφέρεται για περιπάτους στα πανέμορφα χωριά του και στα ανήλιαγα δάση του, αλλά και για παιχνίδια στο χιόνι στο χιονοδρομικό του κέντρο.
  • Ελάτη –Περτούλι :Έλατα, λιβάδια κάτασπρα, μυρωδιά ξύλου και βρεγμένης γης, ζεστό αφέψημα σε σαλέ και κομψά μαγαζιά, βόλτες με τα έλκηθρα στο χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι. Ένα σκηνικό Άλπεων στην καρδιά της Ελλάδας. Συνδυάστε την παραμονή σας με μια επίσκεψη στο Μύλο των Ξωτικών τη μεγαλύτερη γιορτή στην πόλη των Τρικάλων. Δραστηριότητες στο Fun park και το παγοδρόμιο, το εργαστήριο του ‘Αη Βασίλη, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, και μια καινούργια ιστορία που ετοιμάζουν τα ξωτικά και που θα ταξιδέψει  μικρούς και μεγάλους.

τζακι

 

  • Παραδοσιακό και ανεπιτήδευτο, το Μέτσοβο τα Χριστούγεννα σαγηνεύει τους επισκέπτες του με την ομορφιά των χιονισμένων βουνών και την αυθεντική ατμόσφαιρα.
  • Θεσσαλονίκη: Φώτα, ομίχλη, όμορφες μυρωδιές, το στολισμένο καράβι στην πλατεία Αριστοτέλους, οι πολύβουες παρέες, τα μεζεδοπωλεία που σφύζουν από κόσμο. Όλοι και όλα κινούνται στους εορταστικούς ρυθμούς της πόλης με μια διάθεση χαλαρή και χαρούμενη.

  • Αράχωβα :Mε το υπέροχο χιονοδρομικό κέντρο και για στιγμές χαλάρωσης και περιπάτους στη φύση, η Αράχωβα σας εγγυάται μαγικά Χριστούγεννα.

δρομος στολισμένος

 

  •   Από τη μια άκρη της Ελλάδας μέχρι την άλλη οι γειτονιές γεμίζουν την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από τις φωνές των  παιδιών που τραγουδούν τα κάλαντα και διαλαλούν τη χαρμόσυνη είδηση της γέννησης του Χριστού. Οι νοικοκυρές ετοιμάζουν με περισσή χαρά το Χριστόψωμο, το ευλογημένο ψωμί, τα Χριστούγεννα και την Βασιλόπιτα την Πρωτοχρονιά  με το κέρμα για τον τυχερό της βραδιάς. Το σπίτι έχει ήδη μοσχομυρίσει από τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα που στολίζουν την τραπεζαρία μαζί με το χριστουγεννιάτικο δένδρο που λαμπυρίζει στο σκοτάδι.

Πηγή:

https://www.discovergreece.com/el/travel-ideas/best-of/11-christmas-destinations-greece

Καπέλιου Μαρκέλλα Β΄2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης