Ντιέγκο Μαραντόνα

Ντιέγκο Μαραντόνα (Πηγή: Pixabay)

Πρόσφατα ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχασε έναν θρύλο, τον «Θεό του Ποδοσφαίρου», τον Ντιέγκο Μαραντόνα σε ηλικία 60 ετών.

 

Παιδική Ηλικία.

Ο Μαραντόνα γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 1960 σε μια περιοχή του Μπουένος Άιρες, την Βίγια Φιορίτο. Μεγάλωσε σε μια φτωχική οικογένεια, αλλά κατάφερε να νικήσει τις παιδικές του δυσκολίες. Την πρώτη του μπάλα ποδοσφαίρου την πήρε ως δώρο στα τρίτα του γενέθλια. Έτσι αναπτύχθηκε και το πάθος του για το παιχνίδι.

Σε ηλικία μόλις 10 ετών, ο Μαραντόνα γράφτηκε στους «Λος Σεμπογίτας», μια ομάδα νέων των «Αργεντίνος Τζούνιορς». Ο Μαραντόνα έδειξε το ταλέντο του και οδήγησε την ομάδα του σε 136 σερί νίκες.

Ποδοσφαιρική Καριέρα.

Ο Μαραντόνα έκανε το πρώτο του επαγγελματικό ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών. Ήταν ένας κεντρικός που δεν φοβόταν τίποτα, παρά το ύψος του. Δημιουργούσε ευκαιρίες όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τους συμπαίκτες του.

Η ‘’Κορυφή’’ της καριέρας του ήταν στο Μουντιάλ του 1986. Σε αυτό, σκόραρε δύο αξιοθαύμαστα γκολ εναντίον της Αγγλίας. Στο πρώτο, πέρασε όλη την άμυνα και σκόραρε, στο δεύτερο όμως χρησιμοποίησε το αριστερό του χέρι. Αυτό το γκολ είναι γνωστό ως το «Χέρι του Θεού».

μαραντόνα

Μαζί με αυτά τα γκολ, σε τέσσερα Μουντιάλ κατάφερε να βάλει 34 γκολ σε 91 εμφανίσεις.

Παρά την καταπληκτική του απόδοση στο γήπεδο, ο Μαραντόνα άρχισε να εθίζεται σε ουσίες όταν έπαιζε στην Ισπανία τις εποχές του 80’. Μετά από τέστ βγήκε θετικός και δέχτηκε 15μηνη απόκλιση. Όμως εκείνος δεν έμαθε το μάθημά του και μετά, το 1994, δέχτηκε μεγαλύτερη ποινή αυτήν την φορά αφού ξαναβγήκε θετικός σε τεστ. Η ποινή αντιστοιχούσε σε 3 χρόνια.

Ζωή μετά το ποδόσφαιρο.

Τα προβλήματα παρέμειναν για τον Μαραντόνα. Νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο το 2000 λόγο προβλημάτων στην καρδία του ενώ ξαναμπήκε στο νοσοκομείο το 2004 λόγο προβλημάτων στην αναπνοή. Ένα χρόνο μετά, το 2005 χειρουργήθηκε για Γαστρική Παράκαμψη.

Θάνατος.

Ο Μαραντόνα, πρόσφατα ανάρρωνε από χειρουργείο στον εγκέφαλο. Η τελευταία του πνοή ήταν στο σπίτι του στην Αργεντινή, στις 25 Νοεμβρίου 2020 σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή προσβολή.

Γεώργιος Παπαδόπουλος

(Αυτό το άρθρο γράφτηκε στις 29 Νοεμβρίου 2020)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης