Μπισκοτάκια με μαρμελάδα φράουλα

Μπισκοτάκια με μαρμελάδα φράουλα

 

Υλικά :

  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 140 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 βάζο με μαρμελάδα φράουλα

 

 

Εκτέλεση :

Αφού μετρήσετε όλες τις ποσότητες των υλικών σε μία ζυγαριά ακριβείας, βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο ( το οποίο το έχετε αφήσει να ξεπαγώσει λίγα λεπτά )  και τη ζάχαρη και αρχίζετε να ανακατεύετε.  Όταν το μείγμα θα έχει αποκτήσει κίτρινο χρώμα,  τότε βάζετε τα αυγά και  τα ανακατεύετε όλα μαζί στο μίξερ. Έπειτα, προσθέτετε το αλεύρι  και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να γίνει στερεό.*  Παίρνετε το ζυμάρι και φτιάχνετε στρογγυλά μπαλάκια με τα χέρια σας. Γεμίζετε το ταψί σας με τα μπαλάκια από ζυμάρι και  συνεχίζοντας, χρησιμοποιείτε ένα κουταλάκι του γλυκού για να κάνετε καρδιές στη μέση  τους. Με τη στρογγυλή επιφάνεια του κουταλιού πατάτε σταυρωτά μία δεξιά και μία αριστερά, ώστε να δημιουργηθεί μία καρδιά την οποία γεμίζετε με μαρμελάδα φράουλα. Όταν τελειώσετε αυτή τη διαδικασία, τα τοποθετείτε στον φούρνο στους  170º C  για 15΄.

 

Καλή σας απόλαυση!!!

* Αν το ζυμάρι κολλάει θα πρέπει να βάλετε κι άλλο αλεύρι μέχρι να μην κολλάει.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης