Το 17ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών: Ένα ταξίδι στην ποντιακή παράδοση στην Κομοτηνή

Αφιερωμένο στη Συνθήκη της Λωζάνης.                            Μια γιορτή που αναβιώνει τις ρίζες και την πολιτιστική κληρονομιά του ποντιακού λαού.

Το 17ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών έρχεται να φέρει τη μαγεία της ποντιακής παράδοσης στις 25 Νοεμβρίου στο Κλειστό Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο ΣΕΦΑΑ ΔΠΘ στην Κομοτηνή υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Κομοτηνής.φεστιβαλ2

Το φεστιβάλ, που διοργανώνεται για 17η χρονιά, αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο για να γνωρίσουμε και να αναβιώσουμε την ποντιακή πολιτιστική κληρονομιά.

Το Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες από όλη την περιοχή για να απολαύσουν τις παραδοσιακές ποντιακές χορογραφίες και τραγούδια. Οι χορευτικοί σύλλογοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας  συγκεντρώνονται  φέτος στην Κομοτηνή για να παρουσιάσουν τους παραδοσιακούς χορούς.

Επίσης, το φεστιβάλ δημιουργεί ένα περιβάλλον κοινωνικής συνάντησης, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον ποντιακό πολιτισμό, να γνωρίσουν νέους ανθρώπους και να απολαύσουν την παρέα τους.

Το 17ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στην Κομοτηνή αποτελεί μια ευκαιρία για να ταξιδέψουμε στην ποντιακή παράδοση και να ανακαλύψουμε την πλούσια κληρονομιά του ποντιακού λαού. Με χορούς, τραγούδια και εκδηλώσεις που αναβιώνουν την ποντιακή παράδοση, το φεστιβάλ φέρνει μαζί ανθρώπους που αγαπούν τον ποντιακό πολιτισμό και την παράδοσή του.φεστιβαλ1Η συντακτική ομάδα του Β3

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης