Τουρισμός

Τουρισμός

‘Νάξος: Ο καλύτερος τουριστικός προορισμός’
Μπορεί η Μύκονος και η Σαντορίνη να θεωρούνται δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, ωστόσο η Νάξος αποτελεί την καλύτερη επιλογή διακοπών, καθώς ικανοποιεί τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών επισκεπτών.
Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο και με την πυκνότερη βλάστηση νησί των Κυκλάδων. Πολλές φορές αποκαλείται «πράσινο φύλλο» του Αιγαίου. Έχει πανέμορφες παραλίες, με καθαρά, κρυστάλλινα νερά, όπως είναι ο Άγιος Γεώργιος, η Αγία Άννα, η Πλάκα, ο Ορκός, η Μικρή Βίγλα, το Καστράκι, το Πυργάκι και η παραλία του Αγίου Προκοπίου. Η τελευταία, μάλιστα, έχει αποσπάσει τις περισσότερες ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις. Η άμμος της είναι χοντρόκοκκη και καταλήγει σε μία σειρά από αμμόλοφους. Το χρώμα του νερού εναλλάσσεται από κυανό σε βαθύ γαλαζοπράσινο. Δίκαια θεωρείται η τρίτη καλύτερη παραλία της Ελλάδας και μία από τις δέκα ομορφότερες της Ευρώπης.
Οι παραλίες της Νάξου είναι οργανωμένες με ομπρέλες και ξαπλώστρες στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Υπάρχει δυνατότητα για πολλά θαλάσσια σπορ, όπως windsurf, beach volley, θαλάσσια ποδήλατα κλπ, ενώ για όσους γοητεύονται από τη φύση σημείο αναφοράς στη Νάξο είναι η Αλυκή ή «κόκκινη λίμνη», που συχνά φιλοξενεί ερωδιούς. Όμορφες παραλίες υπάρχουν και στο ορεινό μέρος του νησιού.
Κατά μήκος της ακρογιαλιάς, οι λάτρες της πεζοπορίας μπορούν να περπατήσουν ακούγοντας τον παφλασμό του νερού και αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο. Όσοι αγαπούν τον καταδυτικό τουρισμό μπορούν να δουν, μεταξύ Πάρου και Νάξου, ένα βυθισμένο, λόγω ναυαγίου, πλοίο μήκους 91 μέτρων. Η κατάδυση στο σημείο αυτό γίνεται μοναδική εμπειρία εξαιτίας του μικρού βάθους στο οποίο βρίσκεται το πλοίο και της ύπαρξης πολύχρωμων σφουγγαριών στην περιοχή.
Ωστόσο, οι τουρίστες δεν επισκέπτονται το νησί μόνο για τις θαλάσσιες δραστηριότητες που προσφέρει, αλλά και για την ορεινή ομορφιά της χλωρίδας και της πανίδας του. Στο ορεινό χωριό Φιλώτι βρίσκεται το ψηλότερο βουνό των Κυκλάδων, ο Ζας, με ύψος (1004 μέτρα). Σε υψόμετρο 630 μέτρων βρίσκεται το σπήλαιο του Ζα, ένα από τα εντυπωσιακότερα φυσικά αξιοθέατα της Νάξου. Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει ορειβασίες στις οποίες μπορούν να λάβουν μέρος μικροί και μεγάλοι. Διαφόρων ειδών εκδηλώσεις που τραβάνε την προσοχή πληθώρας τουριστών πραγματοποιούνται στα χωριά, με αφορμή τοπικά πανηγύρια, κατά τη διάρκεια των οποίων οι κάτοικοι γιορτάζουν τους πολιούχους αγίους τους.
Η Νάξος φημίζεται επίσης για την κουζίνα της, που μπορεί να γευτεί ο επισκέπτης στα παραδοσιακά ταβερνάκια του νησιού. Τα πιάτα που προσφέρονται είναι φτιαγμένα με εκλεκτά τοπικά προϊόντα, όπως είναι οι πατάτες και η γραβιέρα Νάξου, η οποία μάλιστα έχει χαρακτηριστεί ως προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.).
Όποιος είναι λάτρης της νυχτερινής ζωής μπορεί να διασκεδάσει στα club ή στα beach bar, καθώς και στα pool bar των πολυτελών ξενοδοχείων του νησιού. Τουρισμός στη Νάξο δεν υπάρχει μόνο τη θερινή περίοδο, αλλά και όλες τις εποχές του χρόνου.

Οι μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου:
Δημητροκάλλη Βασιλική
Μαργαρίτη Άννα
Μαργαρίτη Μαρία- Εμμανουέλλα
Ξενικουδάκη Σπυριδούλα

Σχολιάστε

Top