Ταξίδι στον υπέροχο Πόρο!

ΑΠΟ: ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΛΑΔΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ - Ιουν• 19•17

   Ήρθε το καλοκαίρι και ψάχνετε που να ταξιδέψετε; Σας προτείνουμε το υπέροχο νησί του Πόρου, για να ζήσετε μια μαγευτική εμπειρία ξεκούρασης και χαλάρωσης!!!

   Ο Πόρος είναι νησί του Σαρωνικού κόλπου. Η αρχαία ονομασία του ήταν Καλαβρία. Έχει 3.993 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την ακτή Πελοποννήσου και το απέναντι χωριό Γαλατάς. Είναι γνωστός, μεταξύ άλλων, για το σπουδαίο λεμονόδασος, που βρίσκεται στην παραπάνω ακτή, ενώ είναι δημοφιλής σαν τόπος μικρών αποδράσεων από την Αθήνα.

   Η πόλη του Πόρου με τα νεοκλασικά της οικοδομήματα είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές ενός λόφου (Παραδοσιακοί Οικισμοί της Ελλάδος). Το αρχαιολογικό μουσείο (στην πλατεία Κορυζή) φιλοξενεί ευρήματα από τον ναό του Ποσειδώνα, την αρχαία Τροιζήνα και από άλλα κοντινά αρχαιολογικά μέρη.

   Στο βόρειο μέρος του νησιού βρίσκονται τα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα, ο οποίος ήταν το κέντρο της Αμφικτυονίας της Καλαυρίας. Η ακριβής χρονολογία κατασκευής του δεν είναι γνωστή, αν και ερευνητές εκτιμούν πως κατασκευάστηκε γύρω στο 520 π.Χ.. Οι διαστάσεις του ναού, ο οποίος έχει δωρικό ρυθμό, είναι 27.4 x 14.4 μ. Τον στηρίζουν 6 κολώνες κατά πλάτος και 12 κολώνες κατά μήκος.

  Τέλος, μπορούμε να σας προτείνουμε  κάποιες παραλίες για τις ξεκούραστες ώρες που θα περνάτε κάνοντας μπάνιο!!!

   Ασκέλι. Η πιο κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού και η μεγαλύτερη σε έκταση και προσέλευση. Αμμώδης, οργανωμένη με πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία τριγύρω. Απόσταση από το κέντρο 2km. Εύκολη πρόσβαση και από τα σκάφη για αγκυροβόλιο.

   Νεώρειο. Η δεύτερη μεγαλύτερη παραλία του νησιού. Αμμώδης,χωρισμένη σε αρκετά κομμάτια (κάποια οργανωμένα και κάποια όχι). Το αγκυροβόλιο επιτρέπεται.

   Λιμανάκι της αγάπης. Από τις πιο διάσημες εναλλακτικές παραλίες της δεκαετίας του ’70 το Λιμανάκι της Αγάπης έχει φιλοξενήσει πλήθος ξένων και Ελλήνων κολυμβητών. Πρόκειται για ένα γραφικό κολπάκι βουτηγμένο κυριολεκτικά μέσα στα πεύκα με τιρκουάζ νερά,  ομπρέλες και ξαπλώστρες.

   Ρώσικος Ναύσταθμος. Όσοι έχουν σκάφος και έχουν ταξιδέψει στον Πόρο, γνωρίζουν τον Ρώσικο Ναύασταθμο. Βγαλμένος μέσα από την ιστορία με φόντο τα ερείπια του ρωσικού ναυστάθμου με τιρκουαζ νερά και πλήθος μικρών κολπίσκων.

   Πλαζ. Ακριβώς στο γεφυράκι που ενώνει Καλαυρία και Σφαιρία είναι άλλη μία οργανωμένη παραλία του νησιού με ήσυχα και καθαρά νερά σε απόσταση μόλις 700 μέτρων από το κέντρο της πόλης, ιδανική για οικογένειες.

Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές!!!

Σχολιάστε

Top