ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Το 1970 στις Η.Π.Α ο Γερουσιαστής Γκέιλορντ Νέλσον καθιέρωσε την Ημέρα Γης, παρότι εκείνη την εποχή δεν είχαν συνειδητοποιήσει τις συνέπειες της επέμβασης του ανθρώπου στο περιβάλλον. Στη συνέχεια, ο Νέλσον ίδρυσε μία ομάδα για να προωθήσει την Ημέρα Γης. Το αποτέλεσμα ήταν στις 22 Απριλίου 20 εκατομμύρια Αμερικάνοι να διαδηλώσουν υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης και την προστασία του περιβάλλοντος.

Με την πάροδο του χρόνου, η ημέρα Γης καθιερώθηκε και σε άλλες χώρες και σήμερα γιορτάζεται σε περισσότερες από 190 χώρες στις 22 Απριλίου. Αυτήν την μέρα γίνονται διάφορες εκδηλώσεις με στόχο τον προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον πλανήτη μας.

Δυστυχώς, η ανθρωπότητα συνεχίζει και πράττει σαν να της ανήκει η Γη. Ο άνθρωπος αψηφά τους επιστήμονες που μας προειδοποιούν για τις καταστροφικές συνέπειες κάποιων πράξεων μας εδώ και δεκαετίες. Αντί να αλλάξουμε τις κακές συνήθειές μας, τις συνεχίζουμε χωρίς σταματημό μέχρι που φτάσαμε στο σημείο που  βρισκόμαστε.

Είναι πολύ δύσκολο να βελτιώσουμε την κατάσταση  τον πλανήτη μας αλλά δεν είναι μη ανατρέψιμο. Οι πάγοι που λιώνουν, οι αλλαγές καιρικών συνθηκών και οι τεράστιες πυρκαγιές είναι συνέπειες από τις ίδιες τις πράξεις των ανθρώπων. Πρέπει να αλλάξουμε τις συνήθειες μας και να αποκτήσουμε μία πιο οικολογική συνείδηση. Πρέπει μα συμφιλιωθούμε με τον πλανήτη μας και να θυμόμαστε ότι δεν είμαστε μόνιμοι κάτοικοι του πλανήτη μας αλλά απλά περαστικοί και καλό είναι να παραδώσουμε την Γη σε καλύτερη κατάσταση από όταν την βρήκαμε.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης