ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΡΙΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

 ΥΛΙΚΑ

540 γρ. αλεύρι

 200 γρ. αλάτι

250 γρ. νερό

Γαρίφαλο, για διακόσμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.

Βάζουμε τα υλικά για το ζυμάρι σε ένα λεκανάκι και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική και ωραία ζύμη.

Πλάθουμε την Κυρά Σαρακοστή με το ζυμάρι φτιάχνοντας το σώμα, τη φούστα, το πρόσωπο, τα πόδια της, τη διακοσμούμε όπως θέλουμε και τη βάζουμε σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 20 με 30 λεπτά.  Μας ενδιαφέρει να στεγνώσει και όχι να «ψηθεί»

Ε. Π. & Η. Τ.