Η επίσκεψη της ΣΤ” τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών σε ένα πρατήριο καυσίμων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην Τρίτη 16 Οκτωβρίου οι μαθητές της ΣΤ” τάξης με συνοδό τη δασκάλα μας κα Χαρούλα Μπαλλή επισκεφτήκαμε ένα  πρατήριο καυσίμων στην πόλη των Γιαννιτσών. Το πρατήριο βρίσκεται στην ανατολική είσοδο της πόλης μας και φέρει την επωνυμία JETOIL. Ένας από τους ιδιοκτήτες που μας υποδέχτηκε και μας ξενάγησε στο χώρο ήταν ο κ. Μιχάλης  Καστάνογλου.

  Ο κος Μιχάλης μάς

ενημέρωσε σε γενικά πλαίσια για την παραγωγή, την προέλευση και την κατανάλωση του πετρελαίου και της βενζίνης στη χώρα μας. Μάς ανέλυσε ποιά είναι τα κλάσματα αργού πετρελαίου  που κυκλοφορούν στο εμπόριο, τη χρήση και τις ιδιαιτερότητες αυτών και μάς εξήγησε πώς καθορίζεται η τιμή τους στο εμπόριο.

Τόνισε επίσης πόσο σημαντικός είναι ο ποιοτικός έλεγχος που πρέπει να γίνεται σε όλα αυτά τα προϊόντα διότι ο έλεγχος αυτός συμβάλλει στον περιορισμό της ρύπανσης του περιβάλλοντος αλλά και στην προστασία του καταναλωτή.

  Τέλος ανέφερε τους λόγους για τους οποίους επέλεξε το επάγγελμα αυτό αλλά και τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά.

  Θεωρώ ότι αυτή η εκπαιδευτική  επίσκεψη στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής  ήταν  χρήσιμη για όλους μας επειδή μπορέσαμε να ζήσουμε από κοντά την εμπειρία του τρόπου λειτουργίας ενός πρατηρίου καυσίμων.

 

Ραφαηλία – Γεωργία Βασιλειάδου

Μαθήτρια της ΣΤ τάξης, 11ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών

Σχολιάστε

Top