Μαγειρεύοντας με ελαιόλαδο

Μια από τις ωραιότερες μέρες της σχολικής χρονιάς ήταν εκείνη η Τετάρτη, στις 2 Δεκεμβρίου, την οποία αφιερώσαμε στο να μαγειρέψουμε εδέσματα με ελαιόλαδο!

Μια δυο μέρες νωρίτερα, φέραμε στο σχολείο υλικά και σκεύη, για να είμαστε έτοιμοι! Χωριστήκαμε σε ομάδες και ξεκινήσαμε τη μαγειρική!!!

Ακολουθώντας πιστά τις συνταγές, ζυμώσαμε και πλάσαμε ελιόψωμα και κουλουράκια λαδιού – σουσαμιού, ετοιμάσαμε κρητικό ντάκο (με ντομάτα, φέτα, ελιά, λάδι, σάλτσα και ρίγανη), πατατοσαλάτα και μαρουλοσαλάτα (όλοι ψιλοκόψαμε και ανακατέψαμε υλικά). Χρησιμοποιήσαμε και τις ελιές που είχαμε μαζέψει από τον ελαιώνα και ξεπικρίζαμε για μέρες, όπως και θρούμπες ελιές, που φέραμε από το σπίτι.

Μαμάδες και γιαγιάδες (τις οποίες ευχαριστούμε πολύ) προσφέρθηκαν για ψήσιμο και μας έφεραν ψημένα τα ελιόψωμα και τα κουλουράκια μας!

Όταν όλα ετοιμάστηκαν, στρώσαμε το… τραπέζι! Πάνω του βρίσκονταν ένα σωρό λιχουδιές… Εκτός από τα όσα ετοιμάσαμε στο σχολείο, γευτήκαμε και πολύ ωραία μπουγάτσα (φτιαγμένη από  γιαγιά της τάξης μας), νόστιμα μπισκότα (κι αυτά φτιαγμένα από γιαγιά της τάξης μας), καθώς και αρακά λαδερό, σπανακοτυρόπιτα και χαλβά σιμιγδαλένιο, που ετοίμασε η κυρία!

Χαρούμενοι, που αναλάβαμε ρόλο μάγειρα και ζαχαροπλάστη και… πεινασμένοι καθίσαμε γύρω από το τραπέζι και ξεκινήσαμε το φαγητό!!!!!!

Ήμασταν περήφανοι και πολύ περίεργοι να δοκιμάσουμε τις δημιουργίες μας!!!!!!!

Τελικά, αποζημιωθήκαμε για τον κόπο μας !!!μαγειρική

Σχολιάστε

Top