Ιταλική συνταγή: Κοτόπουλo Caprese: Ένα πιάτο με χρώματα

picture 11

Υλικά:

  • 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 10-12 τοματίνια κομμένα στα δύο
  • 5-6 πλατιά φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 2 μπάλες βουβαλίσια μοτσαρέλα σε μέτριες φέτες
  • βαλσάμικο καλής ποιότητας (όσο νομίζεις)

 

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές τα στήθη κοτόπουλου. Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-δυνατή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα στήθη κοτόπουλου και μαγειρεύουμε σκεπασμένα, από την μία πλευρά για περίπου 10 λεπτά. Γυρίζουμε τα στήθη και μαγειρεύουμε και από την άλλη μεριά μέχρι το κοτόπουλο να είναι καλά μαγειρεμένο και το κρατάμε στην άκρη ζεστό. Σε ένα μέτριο τηγάνι, σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλει το άρωμά του, όχι πάνω από ένα λεπτό.

Προσθέτουμε τα κομμένα τοματίνια και σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον βασιλικό και όσο βαλσάμικο μας αρέσει και ανακατεύουμε μαλακά ομογενοποιηθούν οι γεύσεις. Το καλύτερο είναι να συνδυάσουμε χρονικά το ψήσιμο του κοτόπουλου και του μείγματος με τα τοματίνια. Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο το σκεπάζουμε με φέτες μοτσαρέλας και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια της μοτσαρέλας το μείγμα τομάτας. Σκεπάζουμε το τηγάνι για 2-3 λεπτά ώστε να λιώσει η μοτσαρέλα. Το λιώσιμο της μοτσαρέλας μπορεί να χρειαστεί μια μικρή βοήθεια θερμοκρασίας αλλά με πολυ-πολύ χαμηλή φωτιά για να μην μας αρπάξει ή στεγνώσει το φαγητό μας.

Καλή Επιτυχία !!!

 

Λέξεις: Ρωμαίο Γαχραμανιάν