ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ[2689]

Διασκεδάζοντας στην καραντίνα

 

Κατά τη διάρκεια της δύσκολης αυτής περιόδου που διανύουμε, όπου όλος ο πλανήτης βρίσκεται σε καραντίνα, είναι σημαντικό να οργανώνουμε έτσι τον χρόνο μας, ώστε να τον περνάμε δημιουργικά και να μην πέφτει το ηθικό μας. ‘Ετσι καλό θα ήτανε να φτιάξουμε ο καθένας μας ένα πρόγραμμα, με πράγματα που μας αρέσουν και μας ανεβάζουν τη διάθεση.

Το πρωί όταν σηκώνεσαι, πλύσου, φάε ένα καλό πρωινό, φόρεσε ρούχα γυμναστικής, και γυμνάσου! Είναι καλό να διατηρήσουμε τη φόρμα μας ενώ βρισκόμαστε στα σπίτια μας, ώστε να είμαστε πάνω από όλα υγιείς. Στη συνέχεια, αφού φορέσεις άνετα ρούχα, κάνε μερικές δουλειές,όπως μαθήματα και διάβασμα του σχολείου ή του φροντιστηρίου, εξάσκηση σε κάποιο μουσικό όργανο, εργασίες του σπιτιού κ.τ.λ.

 

Έπειτα, φάε το μεσημεριανό σου και στη συνέχεια κάτσε στον καναπέ σου, και διάβασε ένα καλό βιβλίο. Θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, και να περάσεις πολύ όμορφα την ώρα σου! Άμα δεν είσαι μεγάλος λάτρης των βιβλίων, ή απλά προτιμάς να κάνεις κάτι διαφορετικό, μπορείς να πάρεις έναν μικρό υπνάκο, ή να “διασκεδάσεις” λιγάκι, ακούγοντας μουσική, βλέποντας κάποια ταινία ή σειρά, ζωγραφίζοντας, ή κάνοντας οτιδήποτε άλλο σου αρέσει.

 

Το απόγευμα μπορεί να είναι η ώρα της οικογένειας! Φτιάξτε ένα νόστιμο φαγητό ή γλυκό, παίξτε επιτραπέζια, πιάστε συζήτηση, δείτε μια ωραία ταινία. Αφού είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας, ας το εκμεταλλευτούμε λίγο!

 

Και πάνω απ’ όλα , περιόρισε τις εξόδους σου, πλύνε τα χέρια σου, και κάνε υπομονή. Δεν θα είμαστε κλεισμένοι για πάντα!

Μερικές ταινίες που προτείνω να δείτε για αυτήν την περίοδο είναι :

Jojo Rabbit (2019)

Togo (2019)

Fantastic Mr. Fox (2009)

Spirited Away (2001)

Howl’s Moving Castle (2004)

All the Bright Places (2020)

Léon: the Professional (1994)

Parasite (2019)

Blind Date (2015)

Romeo and Juliet (1996)

Hachi: A Dog’s Tale (2009)

Once Upon A Time in Hollywood (2019)

Λέξεις: Προφέτη Ευγενία