ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

0

Λήψη αρχείου

εκδρομή στο μουσείο ψευδεσθίσεων 001

Ημερολόγιο Δεκεμβρίου Ιανουαρίου Φεβρουαρίου

0

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ 20/12/22 Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, η Α’ Γυμνασίου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο των Ψευδαισθήσεων. Ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία για όλους τους μαθητές! Περισσότερο  απόλαυσαν την ψευδαίσθηση του τούνελ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ….

TIFT

Συνέντευξη κ. Ζέφης Τιφτικτσόγλου

0

1)    Πόσο περίπου μπορεί να σας πάρει χρονικά η δημιουργία του κάθε έργου; Απάντηση: Αναλόγως το μέγεθος και τις απαιτούμενες λεπτομέρειες. 2)    Ποιο υλικό είναι αυτό το οποίο όταν ολοκληρώνεται η δημιουργία του, δίνει αυτή ….

MALAKOP

Στέλιος Μαλακόπουλος

0

Στις 22/2/22 επισκέφθηκε το σχολείο μας ο ολυμπιονίκης, κ. Στέλιος Μαλακόπουλος, ο οποίος μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας. Ο κ. Στέλιος Μαλακόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το τμήμα των Οικονομικών ….

PAPAKOSTAS

Συνέντευξη του δρ. Αρχαιολογίας, κ. Θεόδωρου Παπακώστα

0

Κατά την επίσκεψή του στο σχολείο μας ο δρ. Αρχαιολογίας κ. Θεόδωρος Παπακώστας μεταξύ άλλων απάντησε στα εξής ερωτήματα: 1/ Σε τι χρησιμεύει η γνώση της ιστορίας; Απάντηση: Η γνώση του παρελθόντος (γενικά) είναι χρήσιμη, ….

Albert-Einstein-board-1024x768

Αγαπώ τα Μαθηματικά

0

Οι καθηγητές μας κ. Σπάχου και  κ. Μανδάλτσης είχαν την ιδέα να ξεκινήσουν κάτι διαφορετικό και πρωτόγνωρο για εμάς τους μαθητές και τις μαθήτριες. Σκοπός τους είναι  να «τρέξουν»  ένα πρόγραμμα που θα βάλουν τα ….

MASKA

ΑΠΟΚΡΙΕΣ

0

Τί είναι και πως γιορτάζονται οι απόκριες? Απόκριες ονομάζονται οι τρεις εβδομάδες πριν από την Καθαρή Δευτέρα οπότε αρχίζει και η μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής. Ονομάστηκαν έτσι επειδή, τη περίοδο αυτή, συνηθίζεται να μην τρώνε ….

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ[2693]

Η τεράστια καταστροφή της Σάμου

0

Στις 30 Οκτωβρίου του 2020, ένας αρκετά αισθητός σεισμός μεγέθους 7 ρίχτερ καταγράφηκε μεταξύ της Σάμου και τα παράλια της Τουρκίας κοντά στην Σμύρνη. Πολλοί οι νεκροί και άλλοι τόσοι τραυματίες βρέθηκαν σε συντρίμμια καθώς ….

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΕΥΞΗ ΚΡΟΝΟΥ-ΔΙΑ[2686]

Η μεγάλη σύζευξη του Δία και του Κρόνου

0

Το βράδυ της 23η Δεκεμβρίου του 2020 καταγράφτηκε ένα σπουδαίο γεγονός ,η μεγάλη σύζευξη του Δία και του Κρόνου. Σύμφωνα με επιστήμονες αυτό το <<διαστημικό ραντεβού>> με τους δύο μεγαλύτερους πλανήτες συμβαίνει κάθε 400 χρόνια. Αυτήν ….