Η οικογένεια κατά τη διάρκεια της καραντίνας:

ΕΡΓΑΣΙΑ 1[2688]

Η καραντίνα ή lockdown ή εγκλεισμός έχει αλλάξει την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων. Τους έχει φέρει στην αποξένωση, τη μιζέρια θα λέγαμε, τη φοβία ως προς τη συνάθροιση πολλών ανθρώπων μαζί. Αλλά τι έχει αλλάξει στη ζωή μιας οικογένειας?

Πρώτα πρώτα, κατά πολύ έχει αλλάξει γενικά η καθημερινότητά της. Τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο, ούτε στις εξωσχολικές τους δραστηριότητές αλλά και ούτε πηγαίνουν σε πάρτι και συγκεντρώσεις συναντώντας φίλους και συγγενείς. Δεν έχει αλλάξει μόνο η ρουτίνα των παιδιών, αλλά και των γονέων, οι οποίοι δουλεύουν διαδικτυακά, και φυσικά δεν μπορούν να πηγαίνουν επισκέψεις, σε τραπέζια, ρεβεγιόν κ.ο.κ.

Ακόμα, κάτι  αρνητικό αλλά και θετικό ταυτόχρονα  είναι το ότι μία οικογένεια είναι 24 ώρες το 24ωρο μαζί. Αυτή η συνεχής συνύπαρξη δημιουργεί αρκετά προβλήματα ( άγχος,  νευρικότητα κλπ). Επίσης, σημειώνονται πολλές συγκρούσεις και εντάσεις. Από την άλλη, το θετικό είναι ότι τα μέλη της οικογένειας γνωρίζονται καλύτερα, έχουν περισσότερο χρόνο να περάσουν  όλοι μαζί, να παίξουν, να δουν ταινίες, να γελάσουν, γενικά να κάνουν ό,τι θέλουν.

Τέλος, κάτι πολύ σημαντικό χάνεται. Όλες οι χαρούμενες στιγμές, τα μεγάλα οικογενειακά τραπέζια, τα πάρτι σε γενέθλια και γιορτές, ακόμη και μία απλή βόλτα χωρίς να έχουμε στο νου μας τη μάσκα και τις αποστάσεις.

Συμπερασματικά, θα λέγαμε πως μετά από όλο αυτό θα βγούμε πιο δυνατοί, με πιο πολλές αντοχές, ενωμένοι και χωρίς δεύτερες σκέψεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχουμε να λέμε τόσο ενδιαφέροντα πράγματα στους απογόνους μας.

Λέξεις: Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου