Η οικογένεια κατά τη διάρκεια της καραντίνας

ΕΡΓΑΣΙΑ 2[2691]

Τα μέλη των οικογενειών πριν ξεσπάσει η πανδημία δεν είχαν συνηθίσει να έχουν  μία τόσο στενή επαφή μεταξύ τους, τώρα όμως οι οικογένειες λόγω του κατ’ οίκον περιορισμού έχουν αναγκαστεί να βρίσκονται συνέχεια στον ίδιο χώρο όλη την ημέρα.

Αυτό κάνει τους ρόλους των μελών να δοκιμάζονται και να αλλάζουν. Κάποια μέλη μπορεί και να καταπιέζονται.  Για παράδειγμα η μητέρα, η οποία αν είναι εργαζόμενη, δουλεύει από το σπίτι, αλλά και ταυτόχρονα επωμίζεται τα οικιακά καθήκοντα. Κάτι που τη δυσκολεύει  αφάνταστα.

Οι αλλαγές των ρόλων όμως αν αρχίσουν να επηρεάζουν  την οικογένεια τότε θα υπάρξουν προβλήματα όπως καβγάδες, αποξένωση των μελών ακόμα και ενδοοικογενειακή βία. Πράγματα το όποια συναντάμε  πάρα πολύ στις μέρες και ειδικά τώρα με την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο.

Πάντα όμως υπάρχει διέξοδος. Τα μέλη μπορούν να βοηθήσουν το ένα το άλλο είτε να πάρουν πρωτοβουλίες π.χ μπορούν να κάνουν μία γόνιμη συζήτηση, είτε να έχουν υποχωρητικότητα, είτε  να κάτσουν και να πουν τα προβλήματά τους.

Κατά τη γνώμη μου αν και αυτό που συμβαίνει είναι πρωτόγνωρο, τα μέλη αν το χειριστούν σωστά, μπορεί η οικογένεια να συνδεθεί  με καλό και ουσιαστικό τρόπο.

                                                                      Λέξεις: Ολυντίνα Κωνσταντέλη