ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

IMG_9858

ΥΛΙΚΑ

3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλιτζάνια ζάχαρη

2 φλιτζάνια νερό

3 κουταλιές της σούπας ξύδι

2 βανίλιες

¾  φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

6 κουταλιές της σούπας κακάο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το σιρόπι:

1 ποτήρι νερό

1 ½ ποτήρι ζάχαρη

125 γραμμάρια κακάο

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υγρά υλικά της σοκολατόπιτας. Δηλαδή νερό, λάδι και ξύδι.
  2. Μετά προσθέτουμε τη σόδα, τις βανίλιες, το κακάο, το αλεύρι, το αλάτι, και τη ζάχαρη.
  3. Ανακατεύουμε και ψήνουμε τη σοκoλατόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά (αναλόγως τον φούρνο)
  4. Όσο ψήνεται η σοκολατόπιτα κάνουμε το σιρόπι,  βάζοντας όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά.
  5. Όταν ψηθεί η σοκολατόπιτα και έχει κρυώσει το σιρόπι το ρίχνουμε στο γλυκό.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Από: Αγγελική Μωυτσίδου