
ΥΛΙΚΑ
3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 βανίλιες
¾ φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
6 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το σιρόπι:
1 ποτήρι νερό
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
125 γραμμάρια κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υγρά υλικά της σοκολατόπιτας. Δηλαδή νερό, λάδι και ξύδι.
- Μετά προσθέτουμε τη σόδα, τις βανίλιες, το κακάο, το αλεύρι, το αλάτι, και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε και ψήνουμε τη σοκoλατόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά (αναλόγως τον φούρνο)
- Όσο ψήνεται η σοκολατόπιτα κάνουμε το σιρόπι, βάζοντας όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά.
- Όταν ψηθεί η σοκολατόπιτα και έχει κρυώσει το σιρόπι το ρίχνουμε στο γλυκό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Από: Αγγελική Μωυτσίδου