Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών

αρχείο λήψης

Μετρώντας αντίστροφα τις μέρες για τα Χριστούγεννα, τι καλύτερος τρόπος υπάρχει να περάσεις καλά από το να δεις μια ταινία μαζί με τους αγαπημένους σου.  Να κάθεσαι κοντά στο τζάκι και να βλέπεις να ξεδιπλώνονται ιστορίες περιπέτειας, δράσης, αγάπης απολαμβάνοντας τη ζεστή σου σοκολάτα. Αν δεν έχεις κάτι να σε απασχολεί γιατί να μην απολαύσεις μια all time classic χριστουγεννιάτικη ταινία που δεν θα βαρεθείς ποτέ. Και αν πάλι βαριέσαι τα ίδια και τα ίδια, ήρθε η στιγμή που εμείς σαν τους από μηχανής θεούς θα σου δώσουμε τη λύση στο πρόβλημά σου.

Για αυτούς που δεν θέλουν ακόμη να σπάσουν τα στερεότυπα, για αυτούς που προτιμούν να παραμείνουν στα ίδια και να μην αλλάξουν συνήθεια δεν θα ήταν ιδανικότερο από το να δουν την πασίγνωστη σε όλους ταινία “Home Alone” με τον τότε 10χρονο πρωταγωνιστή Macaulay Culkin να μπλέκει σε περιπέτειες ολομόναχος. Αυτή η ταινία που έχει σπάσει τα ταμεία και έχει μεγαλώσει δεκαετίες και δεκαετίες μένει ανεξίτηλη και δεν παύει να κερδίζει τις καρδιές όλων μας. Και για αυτούς που δεν την έχουν δει ακόμα, ένα πράγμα μένει να κάνουν. Να τη δουν.

Για αυτούς που έχουν αλλά και για εκείνους που δεν έχουν αλλά τους αρέσουν τα κατοικίδια μπορούν να δουν την ταινία “Gremlins” όπου ένα αλλιώτικο είδος κατοικίδιων προκαλεί μπελάδες και καταστροφές μετά τις δώδεκα το βράδυ.  Μια ταινία όπου τα κατοικίδια προβάλλονται αρχικά σαν κάτι καταστροφικό αλλά στο τέλος αποδεικνύονται η καλύτερη συντροφιά του ανθρώπου. Το πνεύμα των Χριστουγέννων από άλλη οπτική γωνία.

Εκείνοι που θέλουν να κάνουν άλλου είδους Χριστούγεννα τύπου Χάλογουιν ή θέλουν να καταλάβουν το πνεύμα των Χριστουγέννων με άλλο τρόπο μπορούν να δουν την ταινία “ The Nightmare before Christmas”. Από τον τίτλο μπορεί να βγάλετε το συμπέρασμα ότι είναι ταινία τρόμου, αλλά όχι. Αποδεικνύεται το ακριβώς αντίθετο. Την προτιμούν μικροί και μεγάλοι και είναι προτεινόμενη από κορυφαίους ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν μια ιστορία αγάπης, κορυφαία ταινία είναι το “Holiday” όπου η Kate Winslet και η Cameron Diaz ανταλλάζουν σπίτια και ζωές για δύο ολόκληρες εβδομάδες όπου ανακαλύπτουν πράγματα που ούτε οι ίδιες δεν ήξεραν και ερωτεύονται χωρίς τελειωμό.

Αυτές και πολλές ακόμα είναι ταινίες που ταιριάζουν σε όλα τα γούστα και τις ηλικίες και μπορούν να αποδειχθούν η καλύτερη συντροφιά αυτές τις διακοπές.

Λέξεις:  Μαρία Μωυτσίδου