χορτ

25 Δεκεμβρίου 1776 : Η διάσχιση του ποταμού Ντέλαγουερ από τον Τζορτζ Ουάσιγκτον

0

Το 1775 , στην ήπειρο της βόρειας Αμερικής, ξέσπασε η επανάσταση για την ανεξαρτησία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, από τη βρετανική αυτοκρατορία. Αρχιστράτηγος των Αμερικάνων ορίστηκε ο Τζορτζ Ουάσιγκτον. Στις 27 Αυγούστου το 1776, ….

christmas-5

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ-ΕΘΙΜΑ-ΣΕ-ΑΛΛΕΣ-ΧΩΡΕΣ

0

Χριστούγεννα στην Γερμανία Όπως σε πολλές χώρες του κόσμου, έτσι και οι μικροί Γερμανοί αρχίζουν να προετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα από τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου. Πολλές οικογένειες φτιάχνουν πρωτότυπα ημερολόγια με γιρλάντες και μικρά ….

santikou

Πώς γιορτάζουν τα Χριστούγεννα σε διάφορες χώρες του κόσμου:

0

Πώς γιορτάζουν τα Χριστούγεννα σε διάφορες χώρες του κόσμου:  Σουηδία: Η ευχή στα σουηδικά είναι εύκολη, “God Jul”, και οι χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί ξεκινούν την ημέρα της Αγίας Λουκίας, με την ανάλογη τελετή: πριν το ξημέρωμα ….

christmas-2

Προτάσεις Διακοπών

0

Επιτέλους, ελεύθερος χρόνος… Η επιδημία του COVID επηρέασε  ιδιαίτερα τη ζωή μας, και την κατάσταση έκαναν χειρότερη τα τηλεμαθήματα. Κάποιες προτάσεις για τον χρόνο των διακοπών: Βόλτες στο χριστουγεννιάτικα στολισμένο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο κόσμος ….

αρχείο λήψης

Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών

0

Μετρώντας αντίστροφα τις μέρες για τα Χριστούγεννα, τι καλύτερος τρόπος υπάρχει να περάσεις καλά από το να δεις μια ταινία μαζί με τους αγαπημένους σου.  Να κάθεσαι κοντά στο τζάκι και να βλέπεις να ξεδιπλώνονται ….

boras-1

Το σπήλαιο του Βόρα

0

Στο γνωστό βουνό Βόρας του νομού Πέλλας στην πόλη της Αριδαίας το ομώνυμο σπήλαιο είναι ένα από το πιο ανερχόμενα αξιοθέατα μαζί με τα Λουτρά της. Ένα όχι τόσο γνωστό, αλλά αρκετά ενδιαφέρον αξιοθέατο που ….

hliadhs

Παραμύθια

0

Τα παραμύθια έχουν υπόβαθρο κυρίως την κουλτούρα και την παράδοση των λαών, καθώς και τους θρύλους που δημιουργήθηκαν από ζητήματα που κινούσαν το ενδιαφέρον των ανθρώπων, μεταποιημένους αναλόγως με το συμφέρον και τη φαντασία τους. ….

santa

Ο Άη Βασίλης

0

Η φιγούρα του Άη Βασίλη είναι μια από τις πιο διάσημες φιγούρες των Χριστουγέννων. Όμως πώς ξεκίνησε; Πώς απέκτησε την σημερινή του μορφή; Για να δούμε! Ο μύθος του Άη Βασίλη έχει τις ρίζες του στην ….