Χριστουγεννιάτικα έθιμα σε άλλες χώρες

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

                                                 

  • Κίνα

      Στην Κίνα η 25η Δεκεμβρίου δεν είναι αργία.Ωστόσο εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως αργία ,στις ειδικές διοικητικές περιοχές Χονγκ Κονγκ και του Μακάου. 

  • Αγγλία

          Στην Αγγλία δεν νοείται εορταστικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι χωρίς γαλοπούλα, κρεατόπιτα και χριστουγεννιάτικη πουτίγκα για καλή τύχη ,όπως μπιφτέκια με χοιρινή σάλτσα.  

  • Βέλγιο

        Οι Βέλγοι εορτάζουν τον Sinterklaas ο οποίος είναι ο δικός μας Αη Βασίλης. Τα παιδιά τού αφήνουν σανό και ζάχαρη για το άλογό του κοντά στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. 

  • Ρουμανία

     Τα βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου τα παιδιά στη Ρουμανία βγάζουν τα παπούτσια τους έξω για να έρθει ο Άγιος Νικόλαος. Τα  παπούτσια των καλών παιδιών τα γεμίζει με σικάτες και ζαχαρωτά , ενώ εκείνα των κακών παιδιών με κάρβουνα και βέργες. 

  • Γερμανία

         Στη Γερμανία το διάστημα των Χριστουγέννων είναι πολύ σημαντικό. Για τις οικογένειες τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα αποτελούν τα παραδοσιακά έθιμα της περιόδου. Χαρακτηριστικές είναι οι αγορές στο κέντρο κάθε πόλης ξεχωριστά. Χαρακτηριστικό ποτό στη Γερμανία είναι το ζεστό κόκκινα κρασί με μπαχαρικά.Τα δώρα τα φέρνει ο Βάιναχτσμαν ή ο « Χριστούλης ». 

  • Ισπανία

     Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων μαζεύεται όλη η οικογένεια και στολίζουν το σπίτι με κλαδιά και αλεξανδρινά σε αποχρώσεις του μπεζ και του κόκκινου. 

  • Ιταλία

       Η περίοδος των Χριστουγέννων διαρκεί περισσότερο από όλες τις χώρες. Ξεκινάει η εορταστική περίοδος 8 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνετε 6 Ιανουαρίου. Κάποιοι συνηθίζουν να νηστεύουν στις 23 και 24 Δεκεμβρίου και εορτάζουν με ένα παραδοσιακό γεύμα μετά τη λειτουργία.    

                                                                                                          Λέξεις: Κατερίνα Πασσιά