ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

 ΑΓΙΑΣΜΟΣ 12/09 

Οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν, επιστροφή των μαθητών στα θρανία !  Οι αυλές των σχολείων γέμισαν φωνές !

Η ημέρα του αγιασμού είναι πάντα ευχάριστη, γιατί όλοι είμαστε ανανεωμένοι και ξεκούραστοι από τις διακοπές και έτοιμοι για να ξεκινήσουμε τις νέες μας προκλήσεις στο σχολείο.

Είναι πολύ ευχάριστο να ξαναβλέπουμε τους συμμαθητές και τους καθηγητές μας μετά από τρεις ολόκληρους μήνες.

Φέτος ήταν η πρώτη χαλαρή και ελεύθερη μέρα σχολείου, από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού . Χωρίς μάσκες και αποστάσεις επιτέλους!

ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 30/09

Με την ευκαιρία της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, μπορέσαμε να κάνουμε διάλειμμα από τα μαθήματα,  να αθληθούμε και να αγωνιστούμε σε διάφορα, ομαδικά κυρίως, αθλήματα με άλλες τάξεις του σχολείου μας.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ 3/10

Το πρωί της Δευτέρας στις 3 Οκτωβρίου, πηγαίνοντας στο σχολείο, μας περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη γιατί βρήκαμε το σχολείο μας κλειστό σε κατάληψη, και θα έπρεπε να επιστρέψουμε σπίτι για διαδικτυακά μαθήματα.

Ευτυχώς κράτησε μόνο μία μέρα και την επόμενη επιστρέψαμε κανονικά στα θρανία μας …

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου χαρήκαμε πολύ με την απόφαση του σχολείου να πάμε τον πρώτο μας περίπατο για αυτή τη σχολική χρονιά. Πήγαμε στον χώρο του Α.Π.Θ.  Χωριστήκαμε στις παρέες μας, διασκεδάσαμε και περάσαμε πολύ όμορφα !

 ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΝΤΑΜΕΛΩΝ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την τελευταία ώρα της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου σε  όλα τα τμήματα του Γυμνασίου πραγματοποιήθηκαν εκλογές για τους εκπροσώπους των τμημάτων,  για το 5μελές σχολικό συμβούλιο.

 ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τις τελευταίες ώρες της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για το 15μελές σχολικό συμβούλιο. Όλοι οι μαθητές του σχολείου ψήφισαν τους υποψηφίους που επιθυμούσαν να τους εκπροσωπούν στο σχολικό συμβούλιο.

 

 

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου έγινε ο εορτασμός για την εθνική  γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Την ίδια μέρα δόθηκαν τα ‘’ Αριστεία ‘’ στους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν για την επίδοσή τους.

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 Στις 7 Νοεμβρίου οι δύο τάξεις της Β΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν την  έκθεση με θέμα «Τα μαθηματικά στην Αρχαία Ελλάδα». Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία. Με συνοδεία των καθηγητών τους  κ. Μανδάλτση και  κ. Σπάχου, φτάσανε στη ΔΕΘ όπου  εκεί   το πρώτο που αντικρίσαν ήταν ένας χώρος γεμάτος με τουβλάκια, παιχνίδια με μαθηματικές σπαζοκεφαλιές, κούτσο, παιχνίδια με γεωμετρία. Ένας χώρος πραγματικά ελκυστικός και ψυχαγωγικός. Στη συνέχεια κάθε τμήμα με τη βοήθεια ειδικού ξεναγού έμαθε  πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα μαθηματικά στην Αρχαία Ελλάδα. Υπήρχε και χρόνος για  να διασκεδάσουμε αλλά και να εμπλουτίσουμε  τις γνώσεις μας.

 ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Τάξης με συνοδεία των καθηγητών τους κ. Γεωργίου,  κ. Μυρίδου και  κ. Μανδάλτση, επισκέφτηκαν το Μουσείο Φωτογραφίας όπου φιλοξενείται έκθεση με τίτλο: « Ο Φρεντ Μπουασονά και η Μεσόγειος. Μια φωτογραφική Οδύσσεια». Μετά την περιήγησή τους σε όλες τις αίθουσες με τις φωτογραφίες, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν μεταξύ τους, ώστε να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια με θέμα στοιχεία από τον φωτογράφο της έκθεσης Φρεντ Μπουασονά και σκηνές από την Οδύσσεια του Ομήρου.  Ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία!

 ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ  22-23-24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Και οι τρεις τάξεις του Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Γυμναστηρίου του σχολείου τις παραστάσεις από τους ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας «Μικρός Βορράς». Η Α΄ Γυμνασίου απόλαυσε τη σαγηνευτική Οδύσσεια, η Β΄ Γυμνασίου τη συναρπαστική Ιλιάδα και η Γ΄ Γυμνασίου την ανατρεπτική Ελένη του Ευριπίδη.

Όλοι και όλες έμειναν ενθουσιασμένοι/ες και το ενδιαφέρον παρέμεινε  αμείωτο, για αυτό υπήρχε ησυχία σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Μαρία Νικολαΐδου- Έμι Σαντίκου