“Το Τραγούδι της Καλυψώς”, Άγγελος Σικελιανός

0

Το ευρύχωρο άντρο, γιόμιζεν από τα κυπαρίσσια Μιαν ήρεμη ευωδίαά- Κι από των ξέρρηχων φυκιών την ακροπελαγίσια. Πνοήν, η θεία βραδυά. Έτσι, ως μπροστά της έπλεξε, μια κι’άλλην πλεξούδα, Γιομάτη και χρυσή, Αργά, το ηλιοβασίλεμμα, ….

Πόλεμος”, Φόρης Παροτίδης

0

Πολέμου αχός αντινοδεί, στήν ησυχία της νύχτας, Κύματα, μεγαλόπνοα – πολεμικής ορμής, Πλαταίνουν στόν γύρω ουρανό φωνές πνιχτές του κόσμου, Ζεσταίνει τή σκληρή τή γης τ’ ανθρώπινο τό γαίμα. Αχός βαρύς ακούγεται: Ν ι κ ….

Στις μέρες του Κορωνοϊού

0

Τα σχολεία έκλεισαν αλλά η συντακτική ομάδα του περιοδικού μας συνεχίζει (με σύγχρονη και ασύγχρονη επικοινωνία) να δημιουργεί. Για την παγκόσμια ημέρα Ποίησης δημιουργήσαμε ένα τεύχος του περιοδικού μας, αφιερωμένο στην ποίηση.  Συνεργάτες και φίλοι ….

picture 14

Τέχνη και μαθηματικά

0

Στον όμιλο «Τέχνη και Μαθηματικά» μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου συναντιόμαστε κάθε Τρίτη με σκοπό να μάθουμε για το πώς τα μαθηματικά υπάρχουνε παντού στον κόσμο μας και πώς επηρεάζουν την τέχνη στο σύνολό ….

picture 13

Διαγωνισμός Γλώσσας

0

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου του 2020, πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός Ελληνικής Γλώσσας. Μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου μας συμμετείχαν με επιτυχία. Ώστε να διακριθούν οι πέντε πρώτοι. Οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας. Στην επόμενη ….

picture 11

Οι «Μικροί Αϊνστάιν»

0

Είχαμε φέτος τη χαρά να παρακολουθήσουμε τον διαγωνισμό οι «Μικροί Αϊνστάιν», που διεξήχθη στον χώρο του σχολείου μας στις 16 και 17 Ιανουαρίου. Είναι ένας διαγωνισμός όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις γενικών ….

picture 10

Επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο

0

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 τα δύο τμήματα της πρώτης Γυμνασίου του σχολείου μας πήγανε εκδρομή στο Ολυμπιακό μουσείου, στα πλαίσια του μαθήματος της οικιακής οικονομίας για την διατροφή. Εκεί έκανα δύο συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως ….

picture3.png

Πολιτιστική επίσκεψη στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών

0

Τη Δευτέρα 11/11/19 τα δύο τμήματα της  Γ΄ Γυμνασίου επισκέφτηκαν την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και την αντίστοιχη Πινακοθήκη, το ένα τμήμα πήγε πρώτα στη Βιβλιοθήκη και μετά στην Πινακοθήκη, ενώ το άλλο τμήμα έκανε το ….

picture 1

Πολιτιστική επίσκεψη στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

0

Στις 24 Ιανουαρίου του 2020, οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου επισκέφτηκαν το Μουσείο Φωτογραφίας. Στα πλαίσια της «7ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης», παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα με τίτλο «Αλήθεια το πιστεύεις;», στο οποίο με μια σειρά δραστηριοτήτων ….

IMG-a8214f7a998df8658655e856b44263cc-V

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

0

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 9 Οκτωβρίου στις 18:00. Οι καθηγητές ενημέρωσαν τους γονείς για το πρόγραμμα σπουδών και την εκπαίδευση των παιδιών. Ακολούθησε συζήτηση όπου τέθηκαν όλες οι απορίες και τα θέματα που απασχολούν την ….