Συντακτικό Σημείωμα

0

Το τεύχος Μαϊου αφιερώνεται στα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα 101 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Την Τετάρτη 17-5-2023 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Σχολείου η «3η Λογοτεχνική Συνάντηση Εκφραστικής Ανάγνωσης», όπου ….

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

O AMEΡIKANOΣ

0

Περίληψη «Ο Αμερικάνος» είναι ένα από τα χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο βιβλίο του: «Τα Χριστουγεννιάτικα, τα Πρωτοχρονιάτικα και των Φώτων» Είναι ένα όμορφο και συγκινητικό διήγημα εποχής. Βρισκόμαστε γύρω στα 1870. Σε ένα ….

Συντακτικό Σημείωμα

0

Αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, Η συντακτική ομάδα του «Απροειδοποίητου» είναι στην ευχάριστη θέση να μοιραστεί μαζί σας το χριστουγεννιάτικο τεύχος 2022! Με πολλή χαρά έχουμε ετοιμάσει πλούσιο υλικό για να μπείτε στο πνεύμα των ….

Τι να κάνεις τα Χριστούγεννα στην πόλη

0

Έχουν φτάσει οι γιορτές, είσαι στην Θεσσαλονίκη και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Τότε, αυτό το άρθρο είναι η λύση στο πρόβλημά σου. Χριστούγεννα χωρίς διακόσμηση δεν γίνεται. Είτε στολίζεις δέντρο είτε καράβι η διακόσμηση ….

Έξι επίδοξοι συγγραφείς συμμετέχουν σε μια λογοτεχνική «σκυταλοδρομία»

0

Από τον μήνα Δεκέμβριο και μέχρι τον Μάιο έξι συγραφείς-ο καθένας με τη σειρά του-θα συνεχίζει την αφήγηση από εκεί που την άφησε ο προηγούμενος, εκμεταλλευόμενος με όποιον τρόπο θέλει το υλικό των προηγούμενων ενοτήτων. ….

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

0

(Μαθαίνοντας πρώτες βοήθειες)  Στις 12 Δεκεμβρίου 2022, δύο διασώστες του Ε.Κ.Α.Β., ήρθαν στο σχολείο για να μας διδάξουν Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) Η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση ή γνωστή ως ΚΑΡΠΑ, είναι μια μικρή αλλά απλή διαδικασία. Άμα ….

Λαχταριστά Μπισκότα

0

Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος , κατά την οποία τρώμε λαχταριστές λιχουδιές. Μία απο αυτές είναι τα χριστουγεννιατικα μπισκότα! ΥΛΙΚΑ: 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ποτήρι ελαιόλαδο 1 ποτήρι φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι Κανέλα (μπορείτε να βάλετε ….

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

0

 ΑΓΙΑΣΜΟΣ 12/09  Οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν, επιστροφή των μαθητών στα θρανία !  Οι αυλές των σχολείων γέμισαν φωνές ! Η ημέρα του αγιασμού είναι πάντα ευχάριστη, γιατί όλοι είμαστε ανανεωμένοι και ξεκούραστοι από τις διακοπές ….

christmas-1-22

Ήθη και έθιμα της Βόρειας Ελλάδας

0

9 φαγητά πάνω στο τραπέζι Σε πολλά χωριά , κυρίως της Θράκης το τραπέζι της παραμονής περιέχει επάνω εννιά φαγητά. Πίτες, μέλι και κρασί, όλα νηστίσιμα. Τα εννιά φαγητά, συμβολίζουν τα εννέα μέρη που επισκέφθηκαν ….

Μπαζάαρ2

Η ΕΟΡΤΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

0

«Παιδιά, την Κυριακή ελάτε από τις 10 να ετοιμαστούμε!…» Οι γιορτές πλησιάζουν και το σχολείο μας μπήκε στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα νωρίς-νωρίς. Το παζάρι των μαθητών του γυμνασίου και του λυκείου του σχολείου μας αποτελεί την ….