Ρυζόγαλο

αρχείο λήψης

Ρυζόγαλο

Το ρυζόγαλο είναι ένα επιδόρπιο που όλοι έχουμε φάει , μάλλον από τη γιαγιά μας.

 

Υλικά:

3/4 του φλιτζανιού ρύζι γλασέ ή Καρολίνα

1 πρέζα αλάτι

2 φλιτζάνια νερό

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

5 φλιτζάνια φρέσκο γάλα

2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

κανέλα για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση:

 

  1. Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε.
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα  το νερό να βράσει σε ποσότητα τριπλάσια από το ρύζι και στην πορεία προσθέτουμε αλάτι.
  3. Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι.
  4. Σιγοβράζουμε για 12 λεπτά, σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να “σκάσει” το ρύζι.
  5. Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε.
  6. Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλ. κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  7. Σιγοβράζουμε το ρυζόγαλο για λίγο, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  8. Όπως είναι ζεστό, μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια.
  9. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο.

10. Αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πριν το σερβίρουμε.

11.Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, ανάλογα με την προτίμηση.

 

Καλή επιτυχία!

Μωυτσίδου Αγγελική