Ρυζόγαλο
Το ρυζόγαλο είναι ένα επιδόρπιο που όλοι έχουμε φάει , μάλλον από τη γιαγιά μας.
Υλικά:
3/4 του φλιτζανιού ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
1 πρέζα αλάτι
2 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
5 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό να βράσει σε ποσότητα τριπλάσια από το ρύζι και στην πορεία προσθέτουμε αλάτι.
- Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι.
- Σιγοβράζουμε για 12 λεπτά, σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να “σκάσει” το ρύζι.
- Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε.
- Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλ. κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Σιγοβράζουμε το ρυζόγαλο για λίγο, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Όπως είναι ζεστό, μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο.
10. Αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πριν το σερβίρουμε.
11.Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, ανάλογα με την προτίμηση.
Καλή επιτυχία!
Μωυτσίδου Αγγελική