Επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο

picture 10

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 τα δύο τμήματα της πρώτης Γυμνασίου του σχολείου μας πήγανε εκδρομή στο Ολυμπιακό μουσείου, στα πλαίσια του μαθήματος της οικιακής οικονομίας για την διατροφή.

Εκεί έκανα δύο συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως μαγείρεψαν μικρά πιτσάκια λαχανικών και αργότερα, αφού παρακολούθησαν ένα project βασισμένο στο θέμα της διατροφής και τα καθημερινά γεύματα που τρώμε,  έπαιξαν ένα παιχνίδι που χωρισμένοι σε δύο ομάδες έπρεπε να δημιουργήσουν τα δικά τους γεύματα με ότι είχαν παρακολουθήσει προηγουμένως. Η ομάδα που θα κέρδιζε ήταν αυτή που είχε τα πιο υγιεινά υλικά για κάθε γεύμα.

Οι δύο κοπέλες που απασχόλησαν τα παιδιά ήταν άρτια ενημερωμένες, ώστε να περάσουν σωστά μηνύματα στα παιδία για την αξία της σωστής διατροφής. Έτσι τα παιδιά καταφέραν να μάθουν καινούρια πράγματα βασισμένα στην διατροφή και όχι τα ίδια που μαθαίνουν στην καθημερινή τους ζωή.

Είναι πολύ θετικό να υπάρχουν  τέτοια προγράμματα στα σχολεία διότι διδάσκουν στα παιδιά σημαντικές αξίες τις οποίες πρέπει όλοι να έχουμε υιοθετημένες στην ζωή μας για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού μας.

 

Λέξεις: Μωυτσίδου Μαρία