Υλικά
(για σκεύος 26εκ.)
Για την Βάση:
200 γρ. μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
100 γρ. καρύδια
180 γρ. βούτυρο
Για την γέμιση:
300 ml κρέμα γάλακτος, ψυγείου
680 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 στικ βανίλια
5 φύλλα ζελατίνης
3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
Για την επικάλυψη καραμέλας:
50 γρ. τυρί κρέμα
1/3 συσκευασία καραμέλα ή dulce de leche
60 γρ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλιά γλυκού βανίλια
Για τη διακόσμηση:
Φραγκοστάφυλα
Μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
2/3 συσκευασία καραμέλα ή dulce de leche
Χριστουγεννιάτικο στολίδι
Εκτέλεση Συνταγής
Για την βάση τοποθετούμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα καρύδια και τα κάνουμε σκόνη.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο σκεύος και προσθέτουμε το τριμμένο μείγμα και με ένα κουτάλι το ανεβάζουμε στις άκρες της φόρμας, μέχρι την μέση. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα μας.
Για να φτιάξουμε την κρέμα του cheesecake, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την ζάχαρη, το ξύσμα και την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει όλο το μείγμα.
Μουλιάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό για 4 λεπτά, ζεσταίνουμε τις 3 κουταλιές της κρέμας γάλακτος και λιώνουμε την ζελατίνη μέσα στο μείγμα της κρέμας.
Προσθέτουμε σε ένα μπολ το μείγμα της ζελατίνης. Σιγά σιγά προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα της γέμισης μέσα στην ζελατίνη ανακατεύοντας συνεχόμενα για να μην κόψει.
Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω από το μπισκότο και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι το επόμενο πρωί.
Για να φτιάξουμε την επικάλυψη καραμέλας χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ.
Πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε το cheesecake με την επικάλυψη καραμέλας.
Με ένα μικρό κουτάλι βάζουμε 8 κουταλιές από την καραμέλα και κάνουμε κυκλικά σχεδιάκια με την άκρη του κουταλιού για να δημιουργήσουμε ένα όμορφο σχέδιο.

