ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
20 γρ. κορν φλάουρ
40 γρ. σιμιγδάλι
30 γρ. καλαμποκάλευρο
600 γρ. σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΓΙΟΛΙ:
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
1 πιπεριά τσίλι
1/4 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
1 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
1 πρέζα μπούκοβο
1 λεμόνι, σε φέτες
μυρωδικά, φρέσκα
πάπρικα
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το σιμιγδάλι, το καλαμποκάλευρο και το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Παίρνουμε μία μία τις ροδέλες από το καλαμάρι και τις βάζουμε στο αλεύρι.
Στη συνέχεια τις βάζουμε γρήγορα σε ένα μπολ με νερό και ξανά στο αλεύρι. (Με αυτόν τον τρόπο θα γίνουν πολύ τραγανές.)
Ρίχνουμε τις ροδέλες σε δόσεις στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά.
Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
ΠΗΓΗ: Άκης Πετρετζίκης
