Υλικά
Για την σάλτσα σοκολάτας
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. γάλα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τα Churros
- 80 γρ. βούτυρο
- 240 γρ. νερό
- 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 αυγά, μέτρια
- 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. κανέλα
- 4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση
Για την σάλτσα
- για τη σάλτσα Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
- Μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 λεπτά.
- Αφαιρούμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει η σοκολάτα
- Αφήνουμε στην άκρη
Για τα Churros
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και πάρει μία βράση.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για 1-2 λεπτά μέχρι το μείγμα να χάσει την υγρασία του και γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μίξερ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να κρυώσει τελείως.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να ομογενοποιηθεί το ένα πριν βάλουμε το επόμενο.
- Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεράκι.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι κόβουμε churros 10 εκ. Ψήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε κατευθείαν σε μπολ που έχουμε αναμείξει τη ζάχαρη με την κανέλα.
- Σερβίρουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.
