Η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου…

1η Δημοσίευση: Ιούνιος  2023

Συντάκτης  Άρθρου: π. Νεκτάριος.

______________________________________________

          Ρώτησαν πριν καιρό, τον Νιγηριανό δισεκατομμυριούχο Femi Otedola σε μια συνέντευξη: – Κύριε, τι θυμάστε να σας έκανε τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο; Ο Femi απάντησε: – Πέρασα από τέσσερα στάδια ευτυχίας στη ζωή μου και τελικά κατάλαβα το νόημα της αληθινής ευτυχίας.

          Το πρώτο ήταν η συσσώρευση πλούτου και πόρων. Αλλά σ’ αυτό το στάδιο δεν πήρα την ευτυχία που ήθελα.

          Ακολούθησε το δεύτερο στάδιο, της συλλογής πολύτιμων αντικειμένων. Συνειδητοποίησα ότι το αποτέλεσμα αυτού ήταν προσωρινό και η λάμψη των πολύτιμων πραγμάτων δεν διαρκεί πολύ.

          Στη συνέχεια ακολούθησε η τρίτη φάση, απόκτησης μεγάλων έργων. Εκείνη την εποχή, είχαμε το 95% της προμήθειας diesel στη Νιγηρία και γενικά στην Αφρική. Ήμουν επίσης ο μεγαλύτερος εφοπλιστής στην Αφρική και την Ασία. Αλλά και εδώ δεν εισέπραξα την ευτυχία που φανταζόμουν.

         Το τέταρτο στάδιο ήταν, όταν ένας φίλος μου ζήτησε να αγοράσω αναπηρικά καροτσάκια για παιδιά με αναπηρία, σχεδόν 200 παιδιά. Μετά από το αίτημα του φίλου μου, αγόρασα αμέσως τα αναπηρικά καροτσάκια. Αλλά ο φίλος μου επέμενε να πάω μαζί του και να δώσω εγώ στα παιδιά τα αναπηρικά καροτσάκια. Ετοιμάστηκα και πήγα μαζί του. Εκεί έδωσα σ’ αυτά τα παιδιά τα καροτσάκια με τα χέρια μου.

         Είδα την παράξενη λάμψη της ευτυχίας στα πρόσωπα αυτών των παιδιών. Τα είδα όλα σε αναπηρικά καροτσάκια, να κινούνται και να διασκεδάζουν. Ένιωσα μια πραγματική χαρά μέσα μου.

         Όταν αποφάσισα να φύγω, ένα από τα παιδιά με άρπαξε από τα πόδια. Προσπάθησα να απελευθερώσω ελαφρώς τα πόδια μου, αλλά το αγόρι κοίταξε το πρόσωπό μου και μου κράτησε σφιχτά τα πόδια. Έσκυψα και το ρώτησα: – Χρειάζεσαι κάτι άλλο; Η απάντηση του παιδιού όχι μόνο με έκανε χαρούμενο, αλλά άλλαξε εντελώς τη στάση ζωής μου. Μου είπε: – Θέλω να θυμάμαι το πρόσωπό σου, ώστε, όταν σε βρω στον Παράδεισο, να σε αναγνωρίσω και να σε ευχαριστήσω για άλλη μια φορά!

         Αυτή ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου.

ΠΗΓΗ: Περιοδικό « Η δράση μας », Μάϊος 2023, τεύχος 608.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης