9ο Μαθητικό Συνέδριο ( Ε – ΣΤ1 )

Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε, διαδικτυακά, το 9ο Μαθητικό συνέδριο. Ήταν μια πρωτοβουλία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων κ.Κωνσταντίνας Χατζημίχου σε συνεργασία με την Μητρόπολη Λάρισας -Τυρνάβου, την  Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων, την Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας, το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας και πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.

Τίτλος του συνεδρίου: «Μαθαίνω και Παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου» και ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Στο συνέδριο συμμετείχαν σχολεία του νομού Λάρισας και οι μικροί μαθητές – σύνεδροι παρουσίασαν προγράμματα που πραγματοποίησαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Το σχολείο μας, το 1ο Δ. Σχ. Αμπελώνα, συμμετείχε στην παρουσίαση με δύο (2) προγράμματα. Το ένα ήταν η σχολική μας εφημερίδα με τίτλο: « ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΦΩΝΟΥΛΕΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ», η οποία είναι η παλαιότερη σχολική εφημερίδα (ξεκίνησε το 1963)   που συνεχίζει να εκδίδεται σταθερά πια από το 1988 -  το σχολικό μας περιοδικό e – γραφούληδες.

Το δεύτερο ήταν  το ευρωπαϊκό e-twinning πρόγραμμα με τίτλο ETWINNERS BAND. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει σχέση με  στόχους βιώσιμης ανάπτυξης ( στόχοι 14 & 15) και συγκεκριμένα με τα ζώα υπό εξαφάνιση.

Οι μικροί σύνεδροι του σχολείου μας παρουσίασαν και τα δύο προγράμματα, εκπροσωπώντας το σχολείο τους , με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και τις εργασίες των άλλων συνέδρων και να ανταλλάξουν καλές πρακτικές με τα άλλα σχολεία.

κ. Τσιγάρα – Παλάσκα Ευθυμία