Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο ( Α,Β,Γ )

1

Οι μικροί μαθητές του σχολείου μας , της Α΄,Β΄ και Γ΄τάξης , επισκέφτηκαν την Πέμπτη 12 Μαΐου το Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας, με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία, ύστερα από δυο χρόνια απαγόρευσης των σχολικών εκδρομών με λεωφορείο.

Ξεναγήθηκαν στο Μουσείο από τις εκπαιδευτικούς τους, ανά τμήμα και εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα  που είδαν. Τα ευρήματα είναι όλα από την περιοχή της Θεσσαλίας και εκτίθενται διαχρονικά  από την Παλαιολιθική εποχή έως και την εποχή της Τουρκοκρατίας.

Μετά την επίσκεψη στο Μουσείο, η επόμενη στάση ήταν στο πάρκο του Αλκαζάρ, για φαγητό και πολύ  παιχνίδι.Οι μαθητές της Γ΄τάξης επισκέφτηκαν και το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Πήραν μερος σε δυο δραστηριότητες που διοργάνωνε ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου με τον Ι.Ο.ΑΣ.(Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας) με θέμα «Ποδηλατώ με ασφάλεια». Φωτογραφήθηκαν με τον Ευγένιο και φεύγοντας τους πρόσφερε δώρα για το κάθε παιδί ξεχωριστά , έναν φακό για το μπροστινό μέρος του ποδηλάτου και ένα ανακλαστικό με μπαταρίες για το πίσω, για τις νυχτερινές βόλτες τους.

Πέρασαν πολύ ωραία και περιμένουν με αγωνία την επόμενη εκδρομή…

κ. Ντέλλα  Ελένη