Είδη του κινηματογράφου-Εκπρόσωποι-Ταινίες

Βουβός
Ασπρόμαυρος
Ομιλών και έγχρωμος κινηματογράφος
Κινούμενα σχέδια

Βουβός
Χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις ταινίες που δεν είχαν συγχρονισμένο ηχογραφημένο ήχο και πιο συγκεκριμένα δεν είχαν ηχητικούς διαλόγους. Στις βουβές ταινίες οι διάλογοι γίνονται μέσω παντομίμας και κάρτες τίτλων-διαλόγων.

Λέγοντας βουβός κινηματογράφος εννοούμε τις ταινίες που δεν έχουν ηχητικούς διαλόγους και γίνονται μέσω παντομίμας και κάρτες τίτλων-διαλόγων. Οι ηθοποιοί βουβών ταινιών έδιναν μεγάλη έμφαση στη γλώσσα του σώματος και στις εκφράσεις του προσώπου τους, έτσι ώστε το κοινό να καταλάβει καλύτερα τι αισθανόταν ο/η ηθοποιός. Ο Charlie Chaplin είναι ένας από τους γνωστότερους ηθοποιούς και σκηνοθέτες της εποχής του βουβού κινηματογράφου.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-Δ2

Ασπρόμαυρος
Ο ασπρόμαυρος κινηματογράφος δεν αποτελείται από χρώματα παρά μόνο από άσπρο, μαύρο και γκρί.
Ομιλών και έγχρωμος κινηματογράφος

Έγχρωμες ταινίες είχαν ήδη εμφανιστεί από τις αρχές του 20ού αιώνα, μέσω του χρωματισμού των κινηματογραφικών καρέ με το χέρι, μέθοδος που εγκαταλείφθηκε σταδιακά, σε συνδυασμό και με την αύξηση της διάρκειας των ταινιών.

Κινούμενα σχέδια
Τα κινούμενα σχέδια ή ταινίες κινουμένων σχεδίων (αγγλικά: animated movies) είναι ταινίες, στις οποίες πρωταγωνιστούν ζωγραφιστές φιγούρες αντί για ηθοποιοί. Οι ηρωές τους είναι συνήθως άνθρωποι, ζώα ή φανταστικά πλάσματα, που είτε μιλούν και συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι, είτε όχι.

cine_eidi

cine_Papaoikonomou_D2

ΟΜΑΔΑ 3_Δ2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης