Τα διαδικτυακά μου μαθήματα- Σκέψεις και προσδοκίες

Οι μαθητές/τριες γράφουν στο Ημερολόγιό τους για την περίοδο της «καραντίνας», ένα ασυνήθιστο γεγονός για όλους….

 

Λόγω του κορονοϊού  έχουμε αναγκαστεί και φέτος να κάνουμε τα μαθήματα μας μέσω webex. Οι δασκάλες μας κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν μιας και κάθε μέρα αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες, επειδή προσπαθούν να συντονίσουν μια ολόκληρη τάξη μέσα από μια απρόσωπη οθόνη και το ίντερνετ κάποιες φορές δεν έχει καλό σήμα.

Εγώ προσωπικά προτιμώ το μάθημα να γίνεται στον φυσικό του χώρο που είναι το σχολείο μας, γιατί εκτός από τα μαθήματα θα μπορούμε να δούμε πάλι τους φίλους μας.

Οι σκέψεις, αλλά και οι προσδοκίες μου είναι μετά τα φετινά  Χριστούγεννα και αφού τελειώσουν να μπορέσουμε να γυρίσουμε πίσω στις τάξεις μας και στα θρανία μας.

Άννα Αγγελή Δ2

ΟΜΑΔΑ 1

 

Τα διαδικτυακά μαθήματα γίνονται καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Αρχίζουν στης 14:10 το μεσημέρι και τελειώνουν στης  17:20 το απόγευμα. Κάθε μάθημα διαρκεί  τριάντα λεπτά και τα διαλείμματα ανάμεσά τους 10 λεπτά.  Παρόλο που διαρκούν λιγότερη ώρα θεωρώ πως είναι πιο κουραστικά. Μερικές φορές το σήμα του διαδικτύου δεν είναι πολύ καλό με αποτέλεσμα να μην ακουγόμαστε και κάποιες φορές να μην μπορούμε να συνδεθούμε. Ελπίζω η πανδημία να τελειώσει γρήγορα και να επιστρέψουμε όλοι με υγεία στις τάξεις μας.

Μαρία Καράγιωργα Δ1

ΟΜΑΔΑ 2

 

Τα διαδικτυακά μαθήματα είναι ο καινούριος τρόπος που μαθαίνουμε. Προσπαθώ να συνηθίσω και να προσαρμοστώ, αλλά συναντώ πολλές δυσκολίες.  Πολλές φορές πέφτει το σύστημα και δε μπορούμε να συνδεθούμε ή  να ακούσουμε αυτά που μας λέει ο δάσκαλος. Τα μαθήματα είναι  κουραστικά, γιατί κάθεσαι πολλές ώρες μπροστά από μία οθόνη, με αποτέλεσμα να ζαλίζεσαι και να μην έχεις διάθεση για την υπόλοιπη μέρα. Όλο αυτό με αγχώνει και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην καταλαβαίνω αυτά που μας λένε οι δάσκαλοί μας.

Προτιμώ τα μαθήματα που γίνονται στο σχολείο, γιατί καταλαβαίνω καλύτερα το μάθημα, και  μπορώ να ρωτήσω τις απορίες μου. Μου έχουν λείψει πολύ και οι φίλες μου και τα παιχνίδια μας στο διάλειμμα. Ανυπομονώ να γυρίσουμε στην κανονική μας τάξη και να συναντήσω τους συμμαθητές και τους δασκάλους μου.

Δήμητρα Δημητριάδη Δ1

ΟΜΑΔΑ 2

 

Τώρα, που ήταν δύσκολες οι συνθήκες και έπρεπε να μείνουμε σε καραντίνα, έπρεπε να μείνουμε μέσα για να μην εξαπλωθεί ο ιός. Δυστυχώς‚ έφυγαν από τη ζωή αρκετοί άνθρωποι. Εγώ  στην περίοδο της καραντίνας περνάω σχετικά καλά. Βγαίνω μερικές φορές με την μαμά μου για περπάτημα. Οι γονείς μου πηγαίνουν για ψώνια, όταν χρειαζόμαστε κάτι, πάντα με μάσκα όμως. Βλέπω τηλεόραση, παίζω για λίγο με το κινητό μου και προσπαθώ να μην τρώω γλυκά. Επίσης βοηθάω τη μητέρα μου στις δουλειές του σπιτιού. Τέλος, κάνω και τις εργασίες που μας βάζουν οι δάσκαλοί μας. Όσον αφορά για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήταν κάτι πολύ διαφορετικό για μένα, αλλά ήταν ο μόνος τρόπος που μπορούσαμε να κρατήσουμε επαφή με τα μαθήματα και τους δασκάλους. Εύχομαι όλο αυτό να τελειώσει γρήγορα και να πάμε στο σχολείο, να δούμε τους φίλους που μας έλειψαν πολύ και όσο πιο γρήγορα γίνεται να επιστρέψουμε στην παλιά μας καθημερινότητα.

Ηλίας Κρίγκος Δ1

ΟΜΑΔΑ 4

 

Τα διαδικτυακά μαθήματα είναι πολύ διαφορετικά από ότι στο σχολείο. Κάποιες φορές υπάρχει πρόβλημα στη σύνδεση και το ίντερνετ και είναι δύσκολο. Η δασκάλα μας, κάνει ότι μπορεί για να μας διδάξει σωστά και να μπορεί να μας βλέπει και να μας ακούει όλους. Χαίρομαι που μπορώ και βλέπω τη δασκάλα και τους συμμαθητές μου στην οθόνη.

Σπύρος Μάρρας Δ2

ΟΜΑΔΑ 5

 

 

Τον τελευταίο μήνα είμαστε αναγκασμένοι να μένουμε σπίτι. Ένας επικίνδυνος ιός απειλεί τον πλανήτη και για να μην τον μεταφέρουμε στους άλλους δεν πρέπει να βγαίνουμε έξω. Ευτυχώς ξεκίνησαν αμέσως τα διαδικτυακά μαθήματα. Έτσι μπορώ καθημερινά να βλέπω τους συμμαθητές και τους δασκάλους μου. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι εύκολη και δεν έχω ιδιαίτερα προβλήματα. Κάποιες φορές μόνο δεν ακούω καλά τους συμμαθητές μου λόγω κακής σύνδεσης. Τα μαθήματα γίνονται σχεδόν κανονικά όπως και στην τάξη. Μαθαίνουμε κάθε μέρα καινούρια πράγματα.

Η διαδικτυακή εκπαίδευση είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους τους μαθητές. Κανένας μαθητής τα προηγούμενα χρόνια δεν έχει ζήσει κάτι τέτοιο.

Εύχομαι όμως, σύντομα να τελειώσει όλο αυτό και να επιστρέψω στην παλιά μου καθημερινότητα. Να ανοίξει πάλι το σχολείο και να βλέπω τους φίλους μου και τους δασκάλους μου από κοντά. Να μπορώ να παίξω, να συζητήσω, να γελάσω με τις φίλες μου.

Και κυρίως να μπορέσω ξανά να τις αγκαλιάσω!

Θεοδώρα Μοσχοπούλου Δ2

ΟΜΑΔΑ 5

 

Τα διαδικτυακά μαθήματα για εμένα είναι κάτι πρωτόγνωρο. Εμένα μου αρέσουν λίγο γιατί μπορώ μιλάω να στο chat με τους φίλους μου. Ελπίζω να σταματήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα γιατί είμαστε όλοι κάθε μέρα μπροστά σε μία οθόνη.

Παναγιώτης Μούτσος Δ2

ΟΜΑΔΑ 6

 

Τα μαθήματα μέσω internet  είναι αρκετά πιο δύσκολα, γιατί κολλάει πολύ και κάνουμε πιο λίγες ώρες.

Ειρήνη Μούχο Δ2

ΟΜΑΔΑ 6

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης