Περιγράφω πώς περνάω μια μέρα «από τις πολλές» της καραντίνας

Στο προσωπικό Ημερολόγιο καραντίνας οι μαθητές/τριες αποτυπώνουν σκέψεις, συναισθήματα, εντυπώσεις, καθώς και αλλαγές που προκάλεσε στην καθημερινότητά τους η νέα κατάσταση του υποχρεωτικού εγκλεισμού στο σπίτι.

Η μέρα μου αρχίζει όταν ξυπνάω το πρωί λίγο αργότερα από ότι συνήθιζα όταν πήγαινα σχολείο. Τρώω το πρωινό μου και στη συνέχεια ετοιμάζω τα μαθήματά μου, ώστε να είμαι έτοιμη στις 14.00 να μπω στο webex.

Μέχρι να αρχίσει το μάθημα έχω ώρα να παίξω με τα παιχνίδια μου  ή να βοηθήσω τη μαμά μου στην ετοιμασία του φαγητού  ή σε κάποια δουλειά του σπιτιού μας.

Όταν τελειώσει το μάθημα χρειάζομαι λίγη ώρα ξεκούραση και αν ο καιρός είναι καλός θα βγω μια βόλτα με τη μαμά και τον αδερφό μου, αλλιώς θα πάω στη  γιαγιά μου να παίξω με τα ξαδέρφια μου.

Το βράδυ αφού πιω το γάλα μου κάθομαι στον υπολογιστή μου και παίζω διάφορα παιχνίδια  ή μιλάω διαδικτυακά με τους φίλους μου.

Η μέρα μου τελειώνει μόλις κοιμηθώ.

 

Άννα Αγγελή Δ2

ΟΜΑΔΑ 1

Κάθε μέρα ξυπνάω νωρίς και αφού φάω πρωινό κάνω τα μαθήματά μου. Στης  14:20 αρχίζω τα διαδικτυακά μαθήματα μέχρι της  17:20. Ύστερα μπαίνω στην ηλεκτρονική τάξη να δω αν έχουν ανεβάσει κάτι οι δάσκαλοι. Τον ελεύθερό μου χρόνο τον περνάω παίζοντας με τον αδερφό μου ή βγαίνοντας για περπάτημα. Το δυσάρεστο είναι πως δεν μπορώ να δω τους φίλους μου.

Μαρία Καράγιωργα Δ1
ΟΜΑΔΑ 2

Τώρα που είμαστε αναγκασμένοι να μένουμε στο σπίτι λόγω της καραντίνας, η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει. Έχω ανακαλύψει χίλιες δυο δραστηριότητες για να περνάω ευχάριστα τον χρόνο μου και να μην βαριέμαι.  Τα πρωινά έχω την ευκαιρία να ξυπνήσω πιο αργά, αφού έχω διαβάσει τα μαθήματά μου από την προηγούμενη ημέρα. Όταν ο καιρός είναι καλός, πηγαίνω βόλτα με τους γονείς μου στη θάλασσα ή κάνω ποδήλατο. Μου αρέσουν οι βόλτες στη φύση γιατί ξεσκάω από την κλεισούρα του σπιτιού, γεμίζω ενέργεια κι έχω περισσότερη όρεξη για τα διαδικτυακά μαθήματα. Όταν τελειώσει η τηλεκπαίδευση το απόγευμα, προετοιμάζομαι για την επόμενη μέρα και τον ελεύθερο χρόνο που μου μένει, και τι δεν κάνω. Ακούω μουσική, κάνω μαθήματα χορού από το διαδίκτυο, παίζω ηλεκτρονικά παιχνίδια, μιλάω με τις φίλες μου στο τηλέφωνο, φτιάχνω παζλ, διαβάζω βιβλία, βλέπω τις αγαπημένες μου ταινίες με την αδερφή μου.                       Από τη μια χαίρομαι που έχω περισσότερο χρόνο για να κάνω όλα αυτά, αλλά μου λείπουν οι φίλες μου και οι γιαγιάδες μου που δεν μπορώ να τις επισκεφτώ λόγω του ιού. Ανησυχώ και για όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι κρούσματα του ιού ή έχουν πεθάνει από αυτόν. Εύχομαι να εξαφανιστεί ο κορονοϊός και σύντομα να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας χωρίς να φοβόμαστε.

Δήμητρα Δημητριάδη Δ1

ΟΜΑΔΑ 2

Οι μέρες της καραντίνας μου είναι σχεδόν ίδιες. Ξυπνάω στις 8.30 το πρωί παίρνω το πρωινό μου και από τις 9.00 η ώρα παρακολουθώ τα μαθήματα στο ΕΡΤ 2. Βλέπω τηλεόραση μέχρι να τελειώσουν τα μαθήματα για Δ΄ δημοτικού. Μετά  παίζω λίγο με το κινητό μου και στις 13.00 η ώρα τρώω το μεσημεριανό μου. Μπορεί μετά να κάνω περπάτημα με τη μαμά μου για μισή ώρα και στις 14.10 ξεκινάω τα εξ αποστάσεως μαθήματα μου, μέχρι τις 17.20 . Μετά κάνω μαθήματα, εάν έχω για το σπίτι, άντε να παίξω με την μαμά κάνα επιτραπέζιο παιχνίδι, λίγο τηλεόραση μετά και 22.00 η ώρα πάω για ύπνο. Κάπως έτσι περνάω κάθε μέρα……..

Ηλίας Κρίγκος Δ1

ΟΜΑΔΑ 4

Οι μέρες που περνάω στην καραντίνα είναι διαφορετικές από τις κανονικές. Συνήθως ξυπνάω πιο αργά το πρωί, τρώω πρωινό και διαβάζω για τα μεσημεριανά μαθήματα. Αν έχει καλό καιρό, πάω για ποδήλατο. Το μεσημέρι τρώω μεσημεριανό και κάνω διαδικτυακό μάθημα με τη δασκάλα και τους συμμαθητές μου. Το απόγευμα βλέπω τηλεόραση ή παίζω playstation. Μπορεί να πάω για περπάτημα με τους γονείς μου. Μου λείπει το σχολείο και οι προπονήσεις μου στο ποδόσφαιρο και ελπίζω να ξαναπάω σύντομα.

Σπύρος Μάρρας Δ2

ΟΜΑΔΑ 5

Οι μέρες που περνώ στο σπίτι στην περίοδο του κορονοιού μπορεί να μην είναι και οι καλύτερες, αλλά πάντα βρίσκω κάτι να ασχοληθώ και να περάσω ευχάριστα τον χρόνο μου.

Κάτι που κάνω το πρωί, αφού έχω φάει το πρωινό μου, είναι  η γυμναστική μαζί με τους γονείς μου. Με τη γυμναστική  μπορώ να αυξήσω τις δυνάμεις του σώματός μου και να χαμογελώ. Αφού έχω κάνει τη γυμναστική μου είναι η ώρα του μεσημεριανού. Μαζί με τη μαμά μου φτιάχνουμε τέλειες λιχουδιές για το τραπέζι. Έτσι κι εγώ μπορώ να μάθω να μαγειρεύω. Μετά το μεσημεριανό ετοιμάζομαι για τα τηλεμαθήματά μου. Κι έτσι περνά και η περισσότερη ώρα. Μετά τα τηλεμαθήματα κάνω τις εργασίες μου για την επόμενη μέρα. Όταν τελειώσω έρχεται η ώρα του αγώνα. Θέλω να πω πως προετοιμάζομαι για να νικήσω τη μαμά και τον μπαμπά παίζοντας βόλεϊ.

Το βράδυ, μετά από μία γεμάτη και κουραστική θα έλεγα μέρα, παίζω με τους γονείς μου διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια.  Βλέπω λίγο τηλεόραση και τρώω το βραδινό μου. Μετά από μία εξαντλητική μέρα πέφτω στο κρεβάτι μου για να ξεκουραστώ!

Θεοδώρα Μοσχοπούλου Δ2

ΟΜΑΔΑ 5

Οι μέρες που περνάω τώρα με την καραντίνα μου είναι περίεργες. Τα πρωινά δεν ξυπνάω πολύ νωρίς και έτσι είμαι ξεκούραστος για να κάνω τηλεδιάσκεψη. Μερικές φορές διαβάζω, άλλες φορές βλέπω τηλεόραση και παίζω στο κινητό brawl stars. Τρώω μεσημεριανό, ώστε να μην πεινάω και τόσο πολύ. Στα διαλείμματα τσιμπάω λίγο λίγο για να τελειώσω το φαγητό μου. Μετά την τηλεδιάσκεψη την Τρίτη και την Πέμπτη έχω αγγλικά από τις 18:00 ως τις 19:30.  Τα απογεύματα μετά τα αγγλικά μιλάω στο τηλέφωνο με έναν φίλο μου. Μετά κάνω τα μαθήματά μου και, όταν τα τελειώνω, βλέπω τηλεόραση. Όταν την κλείνω η ώρα έχει περάσει και πρέπει να πάω για ύπνο. Τρώω το φαγητό μου πλένω τα δόντια μου και ξαπλώνω στο κρεβάτι μου. Το χειρότερο από όλα είναι ότι βγαίνω μία φορά την εβδομάδα έξω από το σπίτι και αυτό δεν μου αρέσει καθόλου. Αυτά κάνω τώρα με την καραντίνα.

 

Παναγιώτης Μούτσος Δ2

ΟΜΑΔΑ 6

Έρχονται γιορτές……

Έχω δει πολλές εικόνες τα Χριστούγεννα στη ζωή μου, αλλά οι φετινές εικόνες είναι οι πιο παράξενες με τον κορονοϊό και την καραντίνα. Βλέπω τα μαγαζιά κλειστά και στολισμένα, όλη η πόλη είναι στολισμένη, ακούγονται μουσικές και αντί για να είναι ο κόσμος έξω είναι μέσα στο σπίτι του.

Παναγιώτης Μούτσος Δ2

ΟΜΑΔΑ 6

Στην καραντίνα που δεν μπορώ να βγω και να παίξω  με τις φίλες μου, αλλά  πηγαίνω στο μπαλκόνι και παίζω με τον μπαμπά μου πολλά παιχνίδια.  Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω όλα αυτά που έκανα πριν, αλλά περνάω ωραία και στο σπίτι!!

Ειρήνη Μούχο Δ2

ΟΜΑΔΑ 6

Έρχονται γιορτές……

Τώρα με τον κορονοϊό είναι δύσκολα και πολύ πιο διαφορετικά  από πριν. Ειδικά τώρα που έρχονται και οι γιορτές και δεν μπορούμε να καλέσουμε κι άλλα άτομα από την οικογένειά μας και να κάτσουμε όλοι μαζί στο μεγάλο τραπέζι  με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες!!!!!

Ειρήνη Μούχο Δ2

ΟΜΑΔΑ 6

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης