Αθλητικές δραστηριότητες στον καιρό της πανδημίας για μικρούς και μεγάλους

Ο ρόλος της άσκησης έχει καταλυτική σημασία γενικότερα στη ζωή μας και πόσο μάλλον τώρα πού διανύουμε αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Η άσκηση δρα ως ρυθμιστής για το ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι θα πρέπει ο καθένας  μας να συνεχίσει να ασκείται στο μέτρο του δυνατού παραμένοντας έτσι ενεργός και δραστήριος τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, ώστε η δύσκολη αυτή περίοδος που διανύουμε να γίνει πιο ομαλή για όλους.

Στις ημέρες της καραντίνας, πρέπει να φροντίζουμε το σώμα μας και τη φυσική μας κατάσταση. Έτσι, συνήθως βγαίνω με τους γονείς μου για περπάτημα ή ποδήλατο. Υπάρχουν βέβαια και ημέρες που βρέχει ή φυσάει και αυτό είναι αδύνατο.

Σπύρος Μάρρας  Δ2

ΟΜΑΔΑ 5

Αυτή την εποχή του αναγκαστικού εγκλεισμού, λόγω της πανδημίας, ολοένα και περισσότερος κόσμος άρχισε να κάνει γυμναστική στο σπίτι για την τόνωση του σώματος και της διάθεσης. Οι ειδικοί όμως κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς οι επιπτώσεις από ασκήσεις που γίνονται με λάθος τρόπο μπορεί να είναι επικίνδυνες.

Πολλοί άνθρωποι προμηθεύτηκαν όργανα γυμναστικής. Η απουσία όμως ειδικού τα καθιστά επικίνδυνα. Ιδιαίτερη προσοχή θέλουν τόσο οι ασκήσεις, όσο και η χρήση μηχανημάτων και οργάνων. Ακόμα και μια άσκηση αρκετά διαδομένη, μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε ενήλικες και παιδιά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει βγάλει ένα πρόγραμμα καθημερινών ασκήσεων, ακριβώς για τη συνθήκη την οποία ζούμε με την πανδημία του κορονοϊού, οι οποίες μπορούν να γίνουν σε δυο τετραγωνικά μέτρα, δηλαδή πρακτικά μπορεί να τις κάνει σχεδόν ο καθένας. Οι ασκήσεις αυτές γίνονται με το βάρος του σώματος και όχι με βάρη ή όργανα. Απλές κάμψεις, απλές αναπηδήσεις και ανατάσεις είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Μια άσκηση που μπορούμε να κάνουμε κάθε πρωί είναι να σηκωνόμαστε στις μύτες των ποδιών και να πέφτουμε στις φτέρνες για είκοσι φορές. Αυτή η άσκηση σε συνδυασμό με μερικούς κλασικούς κοιλιακούς και ραχιαίους βοηθούν τη στήριξη του σώματος.

Βέβαια όσο επιτρέπεται το καθημερινό περπάτημα, κρατώντας πάντοτε τις αποστάσεις ασφαλείας, είναι σημαντικό να το εκμεταλλευτούμε ώστε να βρίσκονται οι μύες σε εγρήγορση και να νιώθουμε ευεξία.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντική για όλους, μικρούς και μεγάλους, η άσκηση όταν γίνεται φυσικά με προσοχή. Για τους αρχάριους αρκεί το απλό περπάτημα ή το ποδήλατο.

Πηγή: (πληροφορίες από το διαδίκτυο)

Θεοδώρα Μοσχοπούλου Δ2

ΟΜΑΔΑ 5

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης