Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος

ΑΠΟ: ΣΤΡΑΤΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - Ιουν• 09•21

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος  εορτάζεται στις 5 Ιουνίου κάθε έτος. Έχει οριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος. Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάστηκε το 1974.

Φέτος γιορτάσαμε την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος συμμετέχοντας στη δράση των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας τους Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας.

Από το Δελτίο Τύπου των Εθελοντών  διαβάζουμε:

ΠΗΠ ΕΘΕΛ(1)

«Διοργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε ΔΡΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ την Κυριακή 6 Ιουνίου στις  11:00 π.μ.  στον εξωτερικό χώρο του Φυλακίου  μας στη λίμνη του Άλσους, που απευθυνόταν στους μικρούς συμπολίτες μας, στους οποίους προσφέρθηκαν τα απαραίτητα μέσα ώστε να φυτεύσουν σε γλάστρες πολύχρωμα λουλούδια για το σπίτι τους. Η δράση έδωσε μεγάλη χαρά στα δεκάδες παιδάκια που συμμετείχαν, προερχόμενα από σχολεία της πόλης μας, της Νέας Ιωνίας και της Λεόντειου Σχολής. Το καλωσόρισμα του Δημάρχου ΝΦ-NX και των Εθελοντών, και οι οδηγίες του Γεωπόνου σήμαναν την έναρξη της δράσης. Τα παιδάκια έγραφαν το όνομά τους σε ζωγραφισμένα πολύχρωμα αυτοκόλλητα που έβαζαν στις γλάστρες τους, διάλεγαν το φυτό της αρεσκείας τους και ξεκινούσαν τη μεταφύτευση, ενώ κατά την αναχώρηση τους προσφέρονταν κεράσματα. Οφείλουμε πολλές ευχαριστίες στο συμπολίτη μας Γεωπόνο, Καθηγητή ΕΠΑΛ κ. Δημήτρη Τσολακίδη για τις πολύτιμες υπηρεσίες του και την καθοδήγηση των παιδιών, βήμα προς βήμα, για το δημιούργημά τους.  Ευχαριστούμε για την παρουσία τους, το Δήμαρχο κ. Γιάννη Βούρο, τους Αντιδημάρχους Περιβάλλοντος & Πρασίνου κ. Σπύρο Γραμμένο και, Καθαριότητας & Πολιτικής Προστασίας κ. Μιχάλη Κουτσάκη, τους Εθελοντές της Δημοτικής Παράταξης «Πολιτών Πολιτεία» που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του χώρου  της δράσης, καθώς και τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και πρόσφεραν στα παιδιά τους μια περιβαλλοντική εμπειρία.                                                                                                                                                                                                                                              Oι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΠΝΦ υπενθυμίζουμε σε όλους τους συμπολίτες πως η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση είναι δείγμα Παιδείας και Πολιτισμού, και πως είναι χρέος όλων μας η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος που θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές». http://ethelontesnf.blogspot.com/

ΛΗΞΗ2

Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη που καταφέραμε να συμμετέχουμε σε μια δράση εκτός σχολείου, φυσικά ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα προστασίας από τον covid-19.

Πριν τη συνάντησή μας στο Άλσος ετοιμάσαμε στην τάξη αφίσες για την Προστασία του Περιβάλλοντος και όλοι μαζί δημιουργήσαμε έναν πίνακα με προτάσεις για η μείωση ου οικολογικού μας αποτυπώματος.

Την Κυριακή  κρεμάσαμε  τις κατασκευές μας ανάμεσα στα δέντρα  για να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους συμμετέχοντες στη δράση και τους περαστικούς.

Τα γλαστράκια που πήραμε μετά τη δράση, τα μεταφέραμε την επόμενη μέρα στο σχολείο. Σε παλιές ρόδες αυτοκινήτων μεταφυτεύσαμε τα λουλούδια μας και ομορφύναμε έτσι το προαύλιο του σχολείου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο για τα δείτε τις δημιουργίες μας στην τάξη, τη δράση στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και τις μεταφυτεύσεις των λουλουδιών στα χειροποίητα παρτέρια στην αυλή του σχολείου:

https://youtu.be/w-EVD7gNVdw

 

Σχολιάστε

Top