Όλος ο κόσμος μια διαδήλωση!

ΑΠΟ: ΣΤΡΑΤΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - Σεπ• 25•21

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας νέων σε όλον τον κόσμο για την Κλιματική αλλαγή, καθώς και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Μιλώντας στην τάξη για την κλιματική αλλαγή, τις αιτίες, τα αποτελέσματα  και τους τρόπους που μπορούμε ατομικά αλλά και συλλογικά  να εφαρμόσουμε για να υπάρχει κλιματική σταθερότητα, αποφασίσαμε να κάνουμε κι εμείς μια μικρή διαδήλωση στο προαύλιο του σχολείου μας.

Ο στόχος μας ήταν να ευαισθητοποιήσουμε την υπόλοιπη σχολική κοινότητα για το πρόβλημα της κλιματικής αστάθειας και να αποτελέσουμε αφορμή για συζήτηση και προβληματισμό.

Σκεφτήκαμε στην τάξη συνθήματα που θέλαμε να πούμε και τα γράψαμε σε χαρτόνια. Κολλήσαμε τα χαρτόνια σε ξύλα και τα πλακάτ μας ήταν έτοιμα.

IMG_20210927_08Έγγραφο1 (2)

Μάθαμε τι σημαίνει σύνθημα, τι είναι τα πλακάτ, πώς διαδηλώνουμε για θέματα που μας αφορούν, γιατί το κάνουμε και τι αντίκτυπο βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα έχει μια τέτοια ενέργεια στην κοινωνία.

Μαθαίνουμε να είμαστε ενεργοί πολίτες που νοιαζόμαστε για το περιβάλλον και τους συνανθρώπους μας και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας για καθαρό και υγιή πλανήτη, περιβαλλοντικά και κοινωνικά δίκαιο.

IMG_20210923_123937 - Copy1

Σχολιάστε

Top