Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (1)

ΑΠΟ: ΣΤΡΑΤΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - Ιουν• 03•22

Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας σε θέματα περιβάλλοντος, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) θεσμοθέτησε το 1972 την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Για το σχολικό έτος 2021-2022 το θέμα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι: «Φροντίζω και Αγαπώ το Περιβάλλον-Ενημερώνομαι για την Κλιματική Αλλαγή» και εστιάζει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της Εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αειφόρου Ανάπτυξης, με κεντρικό σημείο αναφοράς την Κλιματική Αλλαγή.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022, σηματοδοτεί και τη συνέχεια της διεθνούς δράσης για την περίοδο (2021-2030) η οποία αφορά στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων, υλοποιείται με τη συνδρομή των Ηνωμένων Εθνών (U.N.) και συνιστά μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την προστασία, αποκατάσταση και αναβίωση ποικίλων οικοσυστημάτων.

Η βιοποικιλότητα, τα παραγόμενα αγαθά, οι υπηρεσίες των φυσικών οικοσυστημάτων συνιστούν παράγοντες πρωταρχικής σημασίας για την υγεία, την επιβίωση αλλά και την πολιτιστική ανάπτυξη.

Με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη των κοινωνιών, των οικοσυστημάτων και την ατομική ευεξία, αλλάζουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, ώστε να βρούμε ξανά την αρμονία με τη φύση.

Κατά συνέπεια, η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση, μέσω της εκπαίδευσης για τα γενικότερα προβλήματα του περιβάλλοντος αλλά και για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων, προβάλλουν ως άμεση προτεραιότητα για την προώθηση θετικών αλλαγών στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης.

IMG_20220525_123458

Φέτος  γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Υμηττό με τo ΚΕΠΕΑ Αργυρούπολης και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το δάσος-Το περιαστικό πράσινο»,

συμμετέχοντας στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο «Μαθαίνω για τα Δάση» του FEE- Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (εθνικός συντονιστής η Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης),

πάντα με τη σκέψη στα πολλαπλά οφέλη της Υπαίθριας Τάξης (OutDoor ClassRoom Days), εξερευνώντας, καταγράφοντας και ταυτοποιώντας τη βιοποικιλότητα του δάσους με την εφαρμογή Pl@ntNet,

οραματιζόμενοι/ες μια πραγματική Κοινωνία  Πολιτών.

Για τη συμμετοχή μας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος κάναμε εγγραφή των δράσεων μας στον επίσημο παγκόσμια ιστότοπο World Enviromental Day https://www.worldenvironmentday.global/  και τοποθετήσαμε τις δράσεις μας στον παγκόσμιο χάρτη:screenshot (2)

ΕΓΓΡΑΦΗ_ONE_DAY

 

 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις δράσεις μας στον παρακάτω βίντεο:  https://youtu.be/B7O7FfTLj6M

#SpottingNature #GenerationRestoration #GAIA2030  #OnlyOneEarth

#OutDoorClassRoomDay #WorldEnvironmentDay

 

Σχολιάστε

Top