Send my friend to school

ΑΠΟ: ΣΤΡΑΤΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - Μάι• 19•23

Τον Μάιο  πήραμε μέρος στην εκστρατεία «Send my Fiend to School» μαζί με περισσότερους από 18.000.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η εκπαίδευση μπορεί να προσφέρει σταθερότητα στα εκτοπισμένα παιδιά, να ανοίξει δρόμους έξω από τη φτώχεια, να μειώσει την πιθανότητα συγκρούσεων, να συμβάλει σε έναν υγιή πλανήτη και είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Η εκπαίδευση είναι κρίσιμη για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Καλώντας τους παγκόσμιους ηγέτες να θέσουν την εκπαίδευση προτεραιότητα, στοχεύουμε να απελευθερώσουμε τη δύναμη της εκπαίδευσης και να διασφαλίσουμε ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει πίσω.

IMG_20230517_121929 - Αντιγραφή

Το Send My Friend to School είναι ένας συνασπισμός της κοινωνίας των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου από διεθνείς αναπτυξιακές ΜΚΟ, σωματεία εκπαιδευτικών και φιλανθρωπικές οργανώσεις. Συγκεντρώνει νέους, πολιτικούς, δασκάλους, την κοινωνία των πολιτών και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε μια εκστρατεία διεκδίκησης ποιοτικής εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Η Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση (GCE) είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που εργάζεται για να εξασφαλίσει ποιοτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, με μέλη σε περισσότερες από 90 χώρες.

 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, χιλιάδες σχολεία και νέοι συμμετέχουν κάθε χρόνο στην εκστρατεία Send My Friend, διδάσκοντας στους νέους τη δύναμη και τη σημασία της χρήσης της φωνής τους σε συνεργασία με άλλους σε όλο τον κόσμο για τη δημιουργία θετικών αλλαγών.

Γιατί συμμετέχουμε στην εκστρατεία για την εκπαίδευση;

Γιατί η εκπαίδευση πρέπει να είναι ισχυρή σε όλο τον πλανήτη.

Η διεθνής κοινότητα έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει τη συνεκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς για όλους έως το 2030. Ωστόσο, 262 εκατομμύρια παιδιά είναι επί του παρόντος εκτός σχολείου και για όσα πηγαίνουν στο σχολείο πολλά στην πραγματικότητα δεν μαθαίνουν. Η κατάσταση επιδεινώνεται για εκείνες τις ομάδες που αντιμετωπίζουν αυξημένα και διασταυρούμενα εμπόδια όπως περιθωριοποιημένες ομάδες, παιδιά με αναπηρίες, κορίτσια και όσοι/ες  ζουν σε καταστάσεις σύγκρουσης.

IMG_20230518_132428

Η εκστρατεία «Send my Friend to School» υπάρχει από το 2005. Είμαστε μέρος ενός τεράστιου παγκόσμιου κινήματος που ονομάζεται Global Campaign for Education.

Πάνω από 10.000 σχολεία και ομάδες νέων και εκατομμύρια παιδιά έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με τη συμμετοχή μας στο Send My Friend to School γινόμαστε μέρος ενός πραγματικά τεράστιου κινήματος , γιατί σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι ζητούν επίσης εκπαίδευση για όλους. Περισσότεροι από 18 εκατομμύρια άνθρωποι σε 100 χώρες έχουν λάβει μέρος σε εκστρατείες. https://sendmyfriend.org/

Στην τάξη μιλήσαμε για τα προβλήματα στην εκπαίδευση σε όλο τον κόσμο συνδυάζοντας την καμπάνια με την προτελευταία ενότητα στο μάθημα της Γλώσσας (Γ ΄τάξη) «Όλοι μια αγκαλιά».

Γράψαμε σε  ένα ζευγάρι κομματιών παζλ: α)αριστερά ένα από τα προβλήματα που μπορεί να έχει κάποιο παιδί στον κόσμο, που το εμποδίζει να πάει στο σχολείο και β)δεξιά γράψαμε τη λύση του προβλήματος.

IMG_20230518_090751

Παρουσιάσαμε στην ολομέλεια τα κείμενα-παζλ και αποφασίσαμε να στείλουμε ένα γράμμα στον Πρωθυπουργό της χώρας μας για να τονίσουμε τα προβλήματα και τη ανάγκη όλοι οι Πρωθυπουργοί να συνεργαστούν για να βρεθούν λύσεις ώστε όλα τα παιδιά του κόσμου να μπορούν να πάνε στο σχολείο.

certificate_of_achievement_page-0001

Σχολιάστε

Top