Νέα Χρονιά- Ίδιοι Πάντα Στόχοι

ΑΠΟ: ΣΤΡΑΤΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - Σεπ• 18•23

Νέα Χρονιά, ίδιοι πάντα Στόχοι

Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023-2024

Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023-2024

Ξεκίνησε η σχολική χρονιά 2023-2024 και με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄1 τάξης ξεκινάμε τις δράσεις, δραστηριότητες, εκδηλώσεις, επισκέψεις, δημιουργίες που θα μπορείτε να διαβάσετε στο  νέο τεύχος του περιοδικού μας «Βάζουμε Στόχο».

Ποιοι είναι οι Στόχοι μας;

Είναι οι ίδιοι στόχοι που έχουμε βάλει τα προηγούμενα χρόνια. Είναι οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης με τους  και για τους οποίους θα δουλέψουμε και φέτος.

Εστιάζουμε όμως φέτος  στον Στόχο 13: Δράση για το Κλίμα.

Καθένα από τα παιδιά  της  τάξης επέλεξαν έναν από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης .Στη συνέχεια  ζωγράφισαν τα βήματά τους και ο καθένας/η καθεμιά  έγραψε μέσα στο αποτύπωμα του/της τον Στόχο που διάλεξε. Όλα τα αποτυπώματα κατευθύνονται προς το κέντρο του πίνακα που είναι ο Στόχος 13: Δράση για το Κλίμα. Όλοι οι Στόχοι βοηθούν και συσχετίζονται με τη Δράση για το Κλίμα.

Με τον μεγάλο πίνακα που τα παιδιά δημιούργησαν θέλουμε να τονίσουμε πώς όλοι οι Στόχοι πρέπει να οδηγούν στη Δράση για το Κλίμα, το σημαντικότερο πρόβλημα του πλανήτη μας.

Βοηθώντας να επιτευχθούν οι υπόλοιποι 16 Στόχοι, βοηθάμε να ισορροπήσει το Κλίμα γιατί όλοι οι Στόχοι αλληλεξαρτώνται και  επηρεάζουν τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας.

Η δημιουργία του πίνακα έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής μας για μια ακόμη φορά  στον παγκόσμιο ετήσιο εορτασμό της δημιουργίας των Στόχων και της ψήφισής τους από τα Ηνωμένα Έθνη.

Η παγκόσμια γιορτή έλαβε μέρος τη βδομάδα 18 ως 25 Σεπτεμβρίου και συμμετείχαν σε αυτήν απλοί άνθρωποι, 1768 οργανισμοί, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ΜΚΟ και έγιναν περισσότερες από 142 εκατομμύρια δράσεις σε 191 κράτη.

Βρείτε μας στην ιστοσελίδα: https://act4sdgs.org/global-map/

1

 

Δείτε το βίντεο για τον φετινό εορτασμό:

Global Week to #Act4SDGs Teaser Video:

https://youtu.be/s_1xsVctD9U

SDG Summit Quote

2

 

#act4sdgs #teachsdgs #worldlargestlesson #unicef #unesco

 

Σχολιάστε

Top