Μαθητική Εβδομάδα Δράσης-Πορεία με στόχο

ΑΠΟ: ΣΤΡΑΤΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - Απρ• 21•19

Η τάξη μας συμμετείχε φέτος στη Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2019 της ActionAid με τίτλο «Πορεία με Στόχο» και θέμα τον Στόχο 11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες. Ο Στόχος 11 είναι ένας από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίοι  είναι αναγκαίο να επιτευχθούν για το καλό όλης της ανθρωπότητας. Οι Στόχοι αυτοί είναι ένα θέμα που απασχολεί την τάξη όλη τη σχολική χρονιά και γι΄αυτό το σκοπό έχουν γίνει πολλές δράσεις και δραστηριότητες μέσα και έξω από την τάξη για τη γνωριμία, κατανόηση της σημασίας και διάδοσή  τους.

Η πορεία προς το Στόχο 11 ξεκίνησε φέτος κάπως έτσι:

Α) Τα παιδιά ονειρεύτηκαν την πόλη τους όπως θα την ήθελαν , την ζωγράφισαν αλλά και έφτιαξαν μακέτες με πλαστελίνες.

Β) Βγήκαν στο προαύλιο και κατέγραψαν τι βλέπουν στον κήπο.

Γ)Με τη συνοδεία των γονιών τους επισκέφτηκαν διάφορα πάρκα, πεζόδρομους και πλατείες και κατέγραψαν τα προβλήματα των κοινόχρηστων δημόσιων χώρων σε φύλλο εργασίας από την ηλεκτρονική εφαρμογή της WWF GreenSpaces.

Δ) Συνέλεξαν τα δεδομένα και ταξινόμησαν τα προβλήματα των χώρων.

Ε) Έκαναν καθαρισμό και φύτευση λουλουδιών στο προαύλιο του σχολείου

ΣΤ) Έκανα καθαρισμό στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας.

Ζ)Έφεραν στην τάξη τα σκουπίδια που συνέλεξαν και τα κατέγραψαν σε φύλλο εργασίας.

Η) Αφού διάβασαν το βιβλό «Πού κρύβονται τα δικαιώματα;» κάλεσαν στην τάξη τη συγγραφέα Μαρίζα Ντεκάστρο για ένα μικρό εργαστήρι Δημοκρατίας, αφού αντιλήφθηκαν ότι δεν υπάρχει Βιώσιμη Πόλη χωρίς δημοκρατικούς θεσμούς.

Θ) Με μια κατασκευή, προτεινόμενη από το υλικό της Action Aid Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2019, αντιλήφθηκαν ότι αν το πρώτο μας μικρό σπίτι είναι η οικία μας, το αμέσως επόμενο είναι η γειτονιά, η πόλη , η χώρα μας και τέλος όλη η γη, γι΄αυτό οφείλουμε όλοι να την προσέχουμε για να ζούμε ευτυχισμένοι.

Ι)Τέλος η δημιουργία ενός παιχνιδιού μνήμης MEMO με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, φτιαγμένο  με καπάκια από μπουκάλια μιας χρήσης και κουτιά  αποθήκευσης από τις συσκευασίες φαγητού μιας χρήσης των σχολικών  γευμάτων, οδήγησε τα παιδιά να καταλάβουν τη σημασία και των 17 Στόχων για το καλό του μεγάλου μας σπιτιού που είναι ο πλανήτης, αλλά και να κάνουν πράξη την επαναχρησιμοποίηση πλαστικών.

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να δείτε ένα βίντεο που περιγράφει όλη τη διαδρομή μας μέχρι τον Στόχο 11 « Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες» : https://youtu.be/GqlLHn0JO9A

Μετά την ολοκλήρωση της Μαθητικής Εβδομάδας Δράσης λάβαμε από την Action Aid την παρακάτω ενημερωτική επιστολή:

» Αγαπητά παιδιά και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Κλείνοντας και αυτόν τον όμορφο κύκλο της φετινής μας εκστρατείας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την τόσο εμπνευσμένη και ουσιαστική συμμετοχή σας.
Φέτος ξεκινήσαμε μαζί μια Πορεία με Στόχο που θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια με διαφορετική θεματική κάθε χρονιά, αλλά με τον ίδιο τρόπο: την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση αλλά κυρίως ανάληψη δράσης για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, θέματα παγκόσμια, αλλά και τόσο τοπικά παράλληλα.

Σας ενημερώνουμε με χαρά για τα παρακάτω συνοπτικά αποτελέσματα!

  • Συνολικά διανύθηκαν 302 χιλιόμετρα από τις πορείες των σχολείων!
  • 140 σχολεία πραγματοποίησαν τη δράση, έκαναν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και πραγματοποίησαν μια πορεία με κάποιο συγκεκριμένο αίτημα
  • Από αυτά τα σχολεία 47 είναι Νηπιαγωγεία, 75 Δημοτικά και 18 Γυμνάσια και Λύκεια
  •  6.000 μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν στις δραστηριότητες και τις πορείες «

Φυσικά δεν παρέλειψαν να στείλουν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους /όλες τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς και στο σχολείο μας.

marketing_18

 

 

Σχολιάστε

Top