Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 28-3-2020

ΑΠΟ: ΣΤΡΑΤΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - Μαρ• 28•20

Η Ώρα της Φύσης/ Earth Hour /WWF/ 28-3-2020

Δράση :» Η Φύση Μετράει»

Η Earth Hour είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που διοργανώνει το Παγκόσμιο Ταμείο για τη φύση @wwf. Η εκδήλωση πραγματοποιείται ετησίως ενθαρρύνοντας άτομα, κοινότητες και επιχειρήσεις να σβήσουν μη απαραίτητα ηλεκτρικά φώτα, για μία ώρα, από τις 8:30 μ.μ. το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου, ως σύμβολο δέσμευσης στον πλανήτη. Ξεκίνησε ως μια εκδήλωση στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, το 2007. Από τότε, αναπτύχθηκε και σήμερα εμπλέκονται περισσότερες από 7.000 πόλεις σε 187 χώρες  για την ευαισθητοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

wwf_EH_728x90

Βοηθήστε κι εσείς  να στείλουμε το μήνυμα της Ώρας της Γης όσο πιο μακριά γίνεται. Το Σάββατο 28 Μαρτίου χιλιάδες κόσμου θα σβήσουν τα φώτα για να υποστηρίξουν την Ώρα της Γης και να στείλουν το μήνυμα για άμεση δράση προστασίας της φύσης. Φέτος η Ώρα της Γης (Σάββατο 28 Μαρτίου) είναι φορτισμένη με μια ιδιαίτερη σημασία. Με την Αυστραλία (από όπου ξεκίνησε η Ώρα της Γης) στις φλόγες και την Κλιματική Κρίση σε πλήρη εξέλιξη, αλλά και με τους παγκόσμιους ηγέτες να βραδυπορούν, η Ώρα της Γης οφείλει να είναι ένα σημαντικό κάλεσμα σε δράση. Φέτος το μήνυμα είναι «Η φύση μετράει». Ας ενώσουμε τη φωνή μας  για τη λήψη δραστικών μέτρων, από τους παγκόσμιους ηγέτες, για την προστασία της φύσης.

Για το λόγο αυτό φέτος συμμετέχουμε στη δράση με ένα βίντεο που δημιουργήσαμε στην τάξη για το πόσο σημαντική είναι η προστασία του πλανήτη από όλους και όλες μας. Δεχτήκαμε λοιπόν την πρόσκληση της wwf να δημιουργήσουμε ένα βίντεο με τίτλο ¨Η φύση μετράει για μένα επειδή…» και να συμπληρώσουμε στη συνέχεια την πρότασή μας.

P1190778

Εμείς που ασχολούμαστε ήδη από την προηγούμενη χρονιά με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης αποφασίσαμε να ολοκληρώσουμε τις προτάσεις μας μέσα από τους Στόχους  αυτούς.

Δείτε το βίντεο και συμμετέχετε κι εσείς στην Ώρα της Γης.

Επιπρόσθετα μπορείτε να ψάξετε εγκυκλοπαίδειες ή στο διαδίκτυο για να μάθετε περισσότερα για :

Τις φωτιές στην Αυστραλία και τον Αμαζόνιο, τις πλημμύρες στο Μπαγκλαντές, την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πεκίνο, το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα αιολικά πάρκα, τα απειλούμενα είδη ζώων και ό,τι άλλο σκεφτείτε που έχει να κάνει με την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Μαθαίνουμε περισσότερα, βοηθάμε να γίνει ο πλανήτης μας καλύτερος.

#NatureMattersChallenge, #EarthHour & #Connect2Earth

 

Το βίντεό μας μπορείτε να παρακολουθήσετε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=5ea3H-bZRMI&feature=youtu.be

 

Σχολιάστε

Top