Υλικά:
500 γρ. βούτυρο
220 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανιλίνη
1 κ.γ. ανθόνερο
220 γρ. άχνη ζάχαρη
30 γρ. λικέρ πικραμύγδαλο, ή κονιάκ
200-280 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο
900 γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
Για τη σύνθεση
1 κ.σ. ανθόνερο
300 γρ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη, και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τη βανιλίνη, το ανθόνερο και το λικέρ, και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Σπάμε τα αμύγδαλα ,τα κάνουμε τρίμματα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύουμε, και ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες, τους τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Για το σερβίρισμα χρησιμοποιούμε ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
ΛΑΜΠΡΟΣ Λ. Ε1
