Το δάσος, πηγή ζωής

Του Λουκά Κορδαλή, Γ2

Βλέποντας μια φωτογραφία με ένα καμένο δάσος, πάντα μας προκαλεί θλίψη και πόνο γιατί επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά, πόσο ασυνείδητα μπορεί να φερθεί ο άνθρωπος.

Ο άνθρωπος που αντί να προστατεύει τα δέντρα και γενικότερα το πράσινο, τους αφαιρεί την ζωή. Αυτήν τη ζωή που δίνει πνοή και σε εμάς! Γιατί; Ένα μεγάλο γιατί μας βαραίνει κάθε φορά που βλέπουμε τέτοιες εικόνες, σαν να ξεχνάμε πως η προστασία του δάσους πρέπει να γίνεται παντού και πάντα και όχι κάθε φορά που βλέπουμε τις φλόγες σαν πύρινες γλώσσες να κατακλύζουν την οθόνη της τηλεόρασης μας!!!

Το δάσος παράγει το απαραίτητο και αναντικατάστατο για τη ζωή μας οξυγόνο ενώ δεσμεύει το επικίνδυνο για τη ζωή διοξείδιο του άνθρακα. Εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για την προστασία, διατροφή και διατήρηση πολλών ζωικών οργανισμών καθώς επίσης και διαφόρων φυτικών ειδών. Γενικότερα το δάσος βοηθά στη διατήρηση της βιολογικής ισορροπίας στη φύση και είναι ένα φυσικό αγαθό με ανυπολόγιστη αξία για τη ζωή και τον άνθρωπο. Ένας ανανεώσιμος φυσικός πόρος με τεράστιες, ανεξάντλητες δυνατότητες για την οικονομική, περιβαλλοντική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου, για τη δημιουργία καλυτέρων συνθηκών ζωής.

Γι’ αυτό πρέπει με κάθε τρόπο να φροντίζουμε για την προστασία του δάσους και να διοργανώνουμε αναδασώσεις κάθε φορά που καταστρέφεται! Μην ξεχνάμε ποτέ ότι η προστασία του είναι μεγάλης σημασίας, καθώς το δάσος χωρίς τον άνθρωπο μπορεί να υπάρχει, ο άνθρωπος όμως χωρίς το δάσος δεν μπορεί να ζήσει!

Δάσος πράσινο

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης