Ο πόλεμος του 2022

Των Γιώργου Μπούκη και Γιώργου Σπυρόπουλου, Α5

Ο πόλεμος για όλους μας είναι ένα γεγονός δυσάρεστο. Όλοι πιστεύαμε ότι ο πόλεμος για την Ευρώπη τελείωσε το 1945, μέχρι που η Ρωσία κήρυξε πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτός ο πόλεμος έχει προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή διότι πολλοί ανησυχούν για 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτοί όμως που περνούν το πιο μεγάλο βάσανο είναι οι Ουκρανοί πολίτες οι οποίοι δεν έχουν πού να μείνουν και αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να πάνε σε γειτονικές χώρες ως πρόσφυγες, ενώ άλλοι πολεμούν για την χώρα τους.

Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelenshki ήθελε να ενταχθεί η χώρα του στο NATO. Όμως ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin δεν συμφωνούσε με την απόφαση αυτή γιατί είχε το όνειρο να χτιστεί πάλι μια δυνατή ρωσική αυτοκρατορία. Έτσι ο Putin είπε ότι εάν επιμείνει η Ουκρανία στη στροφή της προς τη Δύση και το ΝΑΤΟ θα κατακτήσει το Κίεβο σε 24 ώρες.
Έτσι έγινε και ο Ρωσικός στρατός εισέβαλε στην Ουκρανία με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ο πόλεμος που όλοι παρακολουθούμε με αγωνία, περιμένοντας τις νέες εξελίξεις.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης