Το ροκ ζει για πάντα

της Ελένης Γκίκα, Γ1 (Η ζωγραφιά είναι έργο της μαθήτριας)

Η ροκ μουσική εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 στην Aμερική. Ο όρος ροκ στη μουσική, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την εξέλιξη του είδους του rock and roll. Η μουσική ροκ (rock) στο σύνολό της, αποτελεί ένα είδος δημοφιλούς μουσικής που χαρακτηρίζεται συνήθως από έντονο ρυθμό και από ευδιάκριτη, χαρακτηριστική μελωδία φωνητικών η οποία συνοδεύεται συνήθως από ηλεκτρικές κιθάρες, ηλεκτρικό μπάσο και ντραμς.
Πολλές φορές χρησιμοποιούνται και πληκτροφόρα όργανα, όπως πιάνο ή συνθεσάιζερ.

Η ροκ μουσική θα μπορούσε να xαρακτηριστεί απελευθερωτική για το άτομο και γενικότερα για τους νέους. Μερικά από τα κυριότερα συγκροτήματα στη ροκ μουσική είναι ξεκάθαρα οι AC/DC με τραγούδια όπως το Highway to Hell και το Back in Black, οι τεράστιοι Guns N’ Roses με επιτυχίες όπως το Sweet Child o’ Mine, November Rain, και φυσικά το Welcome to the Jungle. Άλλο ένα βασικό συγκρότημα στο κόσμο του rock n roll είναι οι Bon Jovi, με τη μεγάλη τους επιτυχία το It’s my Life το οποίο δημοσιεύτηκε το 2000 και άλλες επιτυχίες όπως το Livin’ on a Prayer, You Give Love a Bad Name και πολλά άλλα. Οι Scorpions επίσης, με το Rock you like a Hurricane, και το Wind of Change. Όπως και οι Aerosmith με την θεϊκή τους μπαλάντα που ονομάζετε I Don’t Want to Miss a Thing. Kαι φυσικά οι λατρεμένοι Queen, με κομμάτια που φαντάζομαι όλοι μας έχουν ακούσει όπως το Bohemian Rhapsody, We will Rock you, Don’t Stop me Now, Another one Bites the Dust και άλλα. Και κάποιοι από τους καλύτερους, αν όχι οι καλύτεροι, οι τρομεροί Led Zeppelin, με γνωστές επιτυχίες σαν το Stairway to Heaven, ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχουν γραφτεί στην ιστορία της μουσικής, επίσης το γνωστό Whole Lotta Love, το Black Dog, Immigrant Song, Rock and Roll, Kashmir, και άλλα. Επίσης μια από τις μεγαλύτερες επιρροές στον κόσμο της μουσικής, είναι οι Rolling Stones με ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια σαν το Paint it Black, και το Satisfaction. Όλοι μας ξέρουμε τον βασιλιά του rock n roll, και ναι, αναφέρομαι στον έναν και μοναδικό Elvis Presley, ένας από τους καλύτερους μουσικούς που έχουν ζήσει, με τραγούδια που ακούμε μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουμε να ακούμε, για παράδειγμα το Jailhouse Rock και το Hound dog. Smoke on the water των Deep Purple, ένα τραγούδι με μια συναρπαστική συγχορδία. Ας μην ξεχνάμε το I Love Rock n’ roll από το συγκρότημα της διάσημης Joan Jett. Όπως και το Poison του Alice Cooper.

Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί ακόμα ακούμε ροκ μουσική. Η απάντηση είναι φανερή. Η ιστορία, η παράδοση και η δημοτικότητά του οδήγησαν στο να γεννήσει μερικούς από τους σπουδαιότερους μουσικούς που έζησαν ποτέ. Είναι ίσως ένα από τα σημαντικότερα είδη στην ιστορία της μουσικής, είναι ένα σήμα κατατεθέν της τέχνης. Είναι σαν να ρωτούσαμε «γιατί οι ζωγράφοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ακουαρέλα; Δεν ξέρουν ότι υπάρχουν άλλα είδη, υλικά που μπορούν να χρησιμοποιήσουν;» Είναι απλά ένα πράγμα που κάνουν οι άνθρωποι, και ο αριθμός των ανθρώπων που το κάνουν οδηγεί στη δημιουργία πολύ καλής μουσικής.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης