Movie Review: Έγκλημα στον Νείλο

Θεωρώ πως όλοι γνωρίζουμε την «βασίλισσα του αστυνομικού μυθιστορήματος» Άγκαθα Κρίστι που έχει γράψει πάνω από εξήντα πασίγνωστα βιβλία και πάνω από δέκα συλλογές με μικρές ιστορίες. Πρόσφατα λοιπόν, ένα από τα πιο διάσημα βιβλία της το «Έγκλημα στον Νείλο» μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία του Κένεθ Μπράνα και είχα την τύχη να το παρακολουθήσω.

Αυτή η ταινία διαδραματίζεται στον Νείλο όπου το νιόπαντρο ζευγάρι, η Λινέτ Ρίτζγουεϊ (Γκαλ Γκαντότ) και ο Σάιμον Ντόιλ (Αρμι Χάμερ) περνούν το ταξίδι του μέλιτος σε ένα αξιοζήλευτο σκάφος μαζί με φίλους και συγγενείς. Όμως, αυτό που θα ανακαλύψουν στην συνέχεια είναι ότι η πρώην αρραβωνιαστικιά του Σάιμον και κολλητή φίλη της Λινέτ, η Τζακλίν (Έμα Μάκι) τους ακολουθεί όπου πηγαίνουν κουβαλώντας όπλο και απειλώντας τους ότι θα αυτοκτονήσει. Ευτυχώς τυχαίνει να βρίσκεται εκεί ο πανέξυπνος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό ο οποίος λύνει με επιτυχία το μυστήριο μιας σειράς φόνων που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια.

Κατά την άποψή μου, η συγκεκριμένη ταινία είναι πολύ καλή για αρκετούς λόγους. Πρώτον, μάθαμε πώς ο Πουαρό απέκτησε το μουστάκι του αλλά και πως έχει πέσει θύμα του πολέμου αλλά και του έρωτα. Επιπλέον, η ταινία ήταν γεμάτη δράση και αρκετά plot twists που κρατούν τον θεατή καθηλωμένο από την αρχή μέχρι το τέλος.

Μυρτώ Κακαρίκου

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης