Σαν editorial….

«Το 1ο νέο» ξεκινάει αυτό το μήνα με το πρώτο του τεύχος ένα καινούριο ταξίδι, μια καινούρια εμπειρία. Είναι η ηλεκτρονική εφημερίδα του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου, μέσα από τα μάτια των μαθητών του Γ3 τμήματος του σχολείου μας την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Η προηγούμενη χρονιά  μας βρήκε κατά το μεγαλύτερο διάστημα μακριά από το χώρο του σχολείου και άλλαξε πολλά ως προς τη νοοτροπία  μας και την επαφή μας με το σχολείο και τους συμμαθητές μας.

Η επιστροφή δεν ήταν εύκολη για τους περισσότερους και η προσαρμογή μας παρουσίασε αρκετές δυσκολίες. Τα αυστηρά μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό έκαναν την καθημερινότητα μας πιο κουραστική και μας στέρησαν τις δραστηριότητες που μας βοηθούσαν να ξεφύγουμε από το αυστηρό πλαίσιο της διδασκαλίας. Όλοι μας έχουμε την ανάγκη για κάτι πιο δημιουργικό και ευχάριστο, που θα μας δίνει την ευκαιρία να βρεθούμε ξανά σαν ομάδα μαθητών που ανοίγονται και έξω από τη σχολική τάξη.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για μια σχολική εφημερίδα, και μάλιστα ηλεκτρονική, σύμφωνα με το σύγχρονο τρόπο ζωής. Ο κάθε ένας από εμάς βρήκε μια ανάγκη του να εκφράσει μέσα από “Το 1ο νέο”. Τι ψάχνουμε τελικά να πετύχουμε; Πολλοί και διαφορετικοί οι στόχοι μας:

  • Να “ακουστούν” οι απόψεις μας και οι ιδέες μας, μέσα από το δικό μας βήμα.
  • Να εκφραστούμε, όπως ο καθένας επιθυμεί.
  • Να συνεργαστούμε με τους συμμαθητές μας και τους καθηγητές μας  και να περάσουμε ευχάριστα στον ελεύθερό μας χρόνο.
  • Να επικοινωνήσουμε  με άλλους μαθητές έξω από το σχολείο μας.
  • Να κάνουμε γνωστό στους άλλους το σχολείο μας και τις δράσεις του.
  • Να εκθέσουμε τους προβληματισμούς μας στα σύγχρονα προβλήματα.
  • Να ενημερώσουμε για τα  νέα του σχολείου μας.
  • Να αποκτήσουμε νέες δεξιότητες και να ενημερωθούμε για το χώρο της δημοσιογραφίας.

Αυτή λοιπόν είναι η πρώτη μας απόπειρα.  Στο πρώτο μας τεύχος αναγνωριστικά και δειλά αγγίζουμε ποικίλα θέματα και εγκαινιάζουμε διάφορες στήλες που δείχνουν το  ενδιαφέρον μας για το καινούργιο και το διαφορετικό. Παρουσιάζουμε την πρώτη μας μεγάλη συνέντευξη που πήραμε από τον Μητροπολίτη Αργολίδας και ελπίζουμε να σας μεταφέρουμε τον ενθουσιασμό και τη χαρά που μας πρόσφερε αυτή η συνάντηση.

Δεσμευόμαστε σε κάθε τεύχος να γινόμαστε όλο και καλύτεροι και ευχόμαστε να καταξιωθεί αυτή η προσπάθειά μας ανάμεσα στις δράσεις του σχολείου μας.

Καλή σας ανάγνωση!!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης