Διατροφή και Άσκηση

gr8

         ΟΜΑΔΑ: ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ

         ΜΑΘΗΤΕΣ:

           ΗΛΙΑΣ ΤΣΙΛΙΓΙΑΝΝΗΣ

           ΣΑΒΒΟΥΛΑ ΣΚΑΛΙΩΤΗ

           ΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 

           ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΥ

 

Στόχος μας είναι η ανάδειξη των διατροφικών και αθλητικών συνηθειών των μαθητών με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους σε αυτό το θέμα.

Καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως το θέμα ‘Διατροφή και άσκηση’ είναι ενδιαφέρον για τα παιδιά του σχολείου μας, αφού σε αυτές τις ηλικίες όλοι ασχολούνται ιδιαίτερα με την εμφάνιση αλλά και την υγεία τους.

 

 

1

gr1

Σύμφωνα με τα στατιστικά των ερωτηθέντων, το 66% ήταν κορίτσια και το 34% ήταν αγόρια.

 

Το 41% τρώνε 3-4 γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ ελάχιστοι είναι αυτοί που καταναλώνουν 1-2 γεύματα(6%).

gr3

Το 28% συνηθίζει να περπατάει στον ελεύθερο χρόνο του ενώ μόνο το 3% ασχολείται με την κολύμβηση ως αθλητική δραστηριότητα. Το 16% πάει γυμναστήριο και άλλο τόσο ασχολείται με το χορό.

gr4

Το 59% τρώει από 1 έως 2 φορές την εβδομάδα fast food. Επίσης το 8% τρώει 4 και παραπάνω φορές την εβδομάδα απέξω.

Το 33% κοιμάται 7 ώρες την ημέρα ενώ το 6% κοιμάται 5 ώρες την ημέρα το οποίο δεν είναι σύμφωνο με τα πρότυπα καθημερινού ύπνου των εφήβων.

Το 75% παίρνει φαγητό από το κυλικείο ως πρωινό γεύμα.

7

gr7

Το 33% των αθλούμενων μαθητών ξεκινάνε πρόγραμμα γυμναστικής για να βελτιώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση, ενώ  σε μεγάλα ποσοστά παρατηρείται η επιθυμία για  χάσιμο βάρους και αύξηση αντοχής-δύναμης.

9

gr8

 

Παραπάνω από τους μισούς μαθητές ανέδειξαν την γνώμη τους για τη σημασία της άσκησης και της σωστής διατροφής απαντώντας ότι είναι πάρα πολύ μεγάλη .

Σχολιάστε

Top