Αγαπημένες Συνταγές

images (2)

Γιαούρτι με καρύδια και μέλι

Υλικά:

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτιά σαντιγί
  • 1 κομπόστα
  • καρύδια και λίγη τρούφα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τη σαντιγί με μίξερ και την αναμιγνύουμε με το γιαούρτι. Στραγγίζουμε την κομπόστα και ανακατεύουμε με κουτάλι. Ρίχνουμε και καρύδια κι από πάνω τρούφα.

 

 Τρουφομπαλίτσες

Υλικά (για 30 κομμάτια):

  • 2 πακέτα βούτηρο
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλυτζάνι κακάο
  • 1 πακέτο τετράγωνα μπισκότα τριμμένα (εσείς τα τρίβετε)
  • 2 φλυτζάνια τρούφα (όχι απαραίτητα σοκολάτα)
  • 30 χάρτινες θήκες

Εκτέλεση:

Στην αρχή ανακατέψτε το βούτηρο, το κακάο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα. Ύστερα προσθέστε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατέψτε καλά. Κατόπιν φτιάξτε μικρές μπαλίτσες με την κρέμα. Στη συνέχεια απλώστε προσεκτικά την τρούφα σε ένα πιάτο και κυλίστε αργά μέσα σε αυτό τις μπαλίτσες. Τέλος βάλτε τις τρουφομπαλίστες στις θήκες και διατηρείστε τις στο ψυγείο.

Ζωή, Δ2

Σοκολάτα Ρόφημα

Υλικά:

  • κακάο
  • νερό
  • γάλα

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπρίκι μισό νερό, μετά προσθέτουμε δύο κουταλιές του γλυκού κακάο. Ύστερα περιμένουμε να βγάλει φουσκάλες γύρω γύρω. Όταν  βγάλει φουσκαλίτσες, το βγάζουμε από τη φωτιά. Τότε προσθέτουμε το γάλα και είναι έτοιμο.

Βλασία & Νάσια, Δ2

Φωλίτσες

Υλικά:

  • 1/2 κιλό φύλο
  • 4 ασπράδια
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη

Χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη με τα ασπράδια. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τις γεμίζουμε. Τις ψήνουμε και τις συροπιάζουμε.

Ευαγγελία, Δ2

Τα μυστικά του Μαγειρέματος

Πορτοκαλόπιτα (μμμμμμμμμ….)

Υλικά:

  • 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
  • 1 total 2%
  • 1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
  • ½ ποτήρι ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 φακελάκι μπέϊκιν
  • 3 αυγά

Εκτέλεση:

Χτυπάω ελαφρά τα παραπάνω υλικά μου και προσθέτω 500γρ φύλλο κρούστας ή φύλλο βουτήρου σε κομματάκια και τα ανακατεύω όλα μαζί. Βουτηρώνω τη φόρμα και ψήνω στους 170ο C πάνω-κάτω για 1 ώρα.

Σιρόπι:

  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού

Βράζουμε για 10 λεπτά και το ρίχνουμε στην πίτα μας.

Τούρτα Σοκολάτας (μμμμμμμμμμ!!!)

Υλικά για 8 έως 10 άτομα

  • 1 πακέτο σαβαγιάρ
  • 1 φλ. φρέσκο γάλα
  • Κακάο για το πασπάλισμα
  • 2 πακέτα πολύχρωμα κουφέτα τύπου smarties

Για τη σοκολάτα:

  • 450γρ σοκολάτα τεμαχισμένη, 52-55% κακάο
  • 500ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε μορφή σαντιγί
  • 250ml γάλα

Εκτέλεση:

Σοκολάτα: σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. Μόλις ζεσταθεί το αδειάζουμε πάνω στην τεμαχισμένη σοκολάτα κι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

Στρώνουμε τα σαβαγιάρ σ΄ένα στρογγυλό ταψί ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας και στολίζουμε με τα κουφετάκια μας.

Κρέπες

Υλικά:

  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 200γρ αλεύρι φαρινάπ
  • 2 αυγά
  • 30γρ λάδι ή βούτυρο
  • 50γρ ζάχαρη
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το αλάτι και χτυπάμε ελαφρά. Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτηρο και το ρίχνουμε μέσα στο μίξερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα και το αλεύρι ώσπου να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Ζεσταίνουμε το τηγάνι με ελάχιστο λάδι και το απλώνουμε να πάει παντού. Ρίχνουμε λίγο χυλό και τον τηγανίζουμε κι από τις δύο μεριές. Γεμίζουμε τις κρέπες μας με ότι υλικό μας αρέσει.

Δ1

Σχολιάστε

Top