ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

tsoureki

Τι χρειαζόμαστε:

  • 70 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 100 γρ. γάλα φρέσκο
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 4 γρ. μαχλέπι σκόνη
  • 4 γρ. μαστίχα σκόνη
  • 100 γρ. χλιαρό νερό
  • 40 γρ.φρέσκια μαγιά
  • 700 γρ. αλεύρι κίτρινο για τσουρέκια (και ίσως χρειαστεί παραπάνω αλεύρι)
  • 1 αυγό για επικάλυψη
  • φιλέ αμύγδαλα

1)      Σε μία κατσαρόλα χλιαραίνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα, το μαχλέπι, τη μαστίχα, δεν πρέπει να ανέβει η θερμοκρασία πάνω από τούς 50 βαθμούς

2)      Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά

3)      Ρίχνουμε όλα τα παραπάνω στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε λίγο να λιώσει η ζάχαρη.

4)      Σε ένα άλλο σκεύος διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό

5)      και την ρίχνουμε και αυτή στον κάδο του μίξερ

6)      Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια μας

7)      Βάζουμε τη ζύμη σε μία λεκάνη μεγάλη, την σκεπάζουμε με τραπεζομάντιλο σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να φουσκώσει για 3 ώρες.

8)      Μετά ζυμώνουμε ελαφρώς και την κάνουμε το σχήμα που μας αρέσει για τσουρέκια,

9)      τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα αφήνουμε ξανά σε ζεστό περιβάλλον για 1 ώρα.

10)  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
11)  Ανακατεύουμε το αυγό με λίγο νερό και αλείφουμε απαλά με πινέλο την επιφάνεια κάθε τσουρεκιού.

12)  Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ

13)  και ψήνουμε μέχρι τα τσουρέκια να ροδίσουν και να ξεκολλάνε από την λαδόκολλα.

14)  Αν δείτε ότι παίρνουν πολύ χρώμα επάνω μπορείτε να τα καλύψετε με αλουμινόχαρτο.

ΑΘΗΝΑ ΧΟΒΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΤΙΝΑ ΠΟΛΥΖΟΥ

Σχολιάστε

Top